PODNESENA OPTUŽNICA

Dvojica optužena da su podređenu im djelatnicu prislili na spolni odnos

Foto: Thinkstock
Dvojica optužena da su podređenu im djelatnicu prislili na spolni odnos
30.03.2018.
u 12:34
Muškarac (65) se tereti da ju je sedam puta prisilio na seksualni odnos kojem se ona protivila
Pogledaj originalni članak

Dvojica muškarca u dobi od 48 i 65 godina optuženi su zbog spolnog odnosa zloporabom položaja, a optužnicu je protiv njih podnijelo je Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci.

Prema optužnici, 48-godišnjak se tereti da je tijekom 2011. u Rijeci imao seksualni odnos sa ženom kojoj je bio nadređen i to mimo njezine volje. Pritom je iskoristio činjenicu što joj je bio neposredno nadređena osoba.

Istom optužnicom tereti se i 65-godišnjak da je koristeći svoj položaj od prosinca 2011. do svibnja 2016. istu ženu sedam puta prisilio na seksualni odnos kojem se ona protivila, također koristeći se činjenicom da joj je bio nadređen.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

ĐU
Đueo
15:35 30.03.2018.

Trebalo joj 7 godina da shvati da je seksualno iskorištena??? E...sad,da li je umno zaostala ili gospoda nisu ispunili svoj dio dogovora.

DU
Deleted user
13:09 30.03.2018.

Ne razumijem, silovali su je ili?Ako su vršili mobing onda ih se optuži za mobing i seksualno maltretiranje pa i pod cijenu otkaza.Ne znam kako drukčije možeš nekoga prisiliti na seksualni odnos osim silovanja.Mogla je i dalje pružati usluge ako je dosada ili ne znam što je toj ženi bilo u glavi.Pa ljudi moji moramo imati i neko dostojanstvo ako već ta dvojica i slični nemaju....Znači meni šef ili gazda kaže skoči sa mosta ja skačem, ne znam što reći više....

DU
Deleted user
13:53 30.03.2018.

jesu li i ta dvojica bili na prosvjedu protiv Istanbulske? ...