poštenjačine

Dvojica dječaka pronašla novčanik sa 1000 kuna i predala ga policiji

Foto: ''
Dvojica dječaka pronašla novčanik sa 1000 kuna i predala ga policiji
11.11.2011.
u 17:19
Dječaci, 16-godišnjaci iz Osijeka i Belog Manastira, novac su pronašli na parkiralištu i donijeli ga u policijsku postaju
Pogledaj originalni članak

Ima još poštenih, ustvrdili su u PU virovitičko-podravskoj nakon što su dvojica srednjoškolaca na parkiralištu u središtu Virovitice u četvrtak poslijepodne pronašla su pun novčanik, no nisu ni trenutka dvojili – odmah su ga odnijeli u policiju.

Donijeli ga u postaju

Vlasnica, 24-godišnja djevojka, još nije ni prijavila nestanak novca kada joj je policija dojavila da je novčanik s osobnim dokumentima i više od tisuću kuna u sigurnim rukama.

– Sestri je novčanik ispao vjerojatno kada je izlazila iz automobila. Kada smo otkrili da novčanika nema, tražili smo ga manje od pola sata, a kada smo došli pred policijsku postaju prijaviti nestanak, policija nas je obavijestila da je novčanik pronađen – kaže njezin brat. Policija je potvrdila da su u četvrtak oko 17.30 sati u Operativno-komunikacijski centar ušla dva šesnaestogodišnja dječaka, iz Belog Manastira i Osijeka, koji su učenici jedne virovitičke škole. Policiji su donijeli novčanik tvrdeći da su ga pronašli na obližnjem parkiralištu, a kako se u njemu, osim novca, nalazili i osobni dokumenti, policiji nije trebalo dugo da pronađe vlasnicu.

Policija: Rijedak primjer

– Ovo je prvi slučaj ove godine i jedan je od rijetkih u kojima maloljetni građani pronalaze novac i predaju ga policiji ili vlasniku. U situaciji besparice, kada mnogi nemaju novca za osnovne potrebe, ovaj primjer ohrabrujuća je poruka javnosti da obitelji i škole uče djecu kako je poštenje važnije od kakve kratkotrajne materijalne koristi – kaže Josip Štajdohar, glasnogovornik Policijske uprave virovitičko-podravske. Sretna vlasnica zahvalila je poštenim srednjoškolcima iz virovitičkog Učeničkog doma.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

JA
james49
17:39 11.11.2011.

Mogla im je dati 10%

TO
Toni50
19:17 11.11.2011.

Policija: Rijedak primjer u Hrvatskoj gotovo kao loto ... Ovo je prvi slučaj ove godine i jedan je od rijetkih u kojima maloljetni a o punoljetnima da ne zborimo građani pronalaze novac i predaju ga policiji ili vlasniku. Takova kultura je znak da ima još pokoji zbunjeni koji nije svjestan da je balkanac pa glumi EU - ropejca i kulturu !¨