USKOK otvorio istragu

Dvojac iz Hrvatske krijumčario drogu iz Nizozemske te oružje iz BiH u zapadnu Europu

Foto: Oliver Berg/DPA/PIXSELL
Dvojac iz Hrvatske krijumčario drogu iz Nizozemske te oružje iz BiH u zapadnu Europu
19.12.2018.
u 15:08
Riječ je o 47-godišnjem Ž.Ž. i 41-godišnjaku koje je prijavila PU brodsko-posavska
Pogledaj originalni članak

Protiv dvije osobe USKOK je otvorio istragu zbog sumnje u zločinačko udruženje te krijumčarenje i preprodaju velikih količina droge i oružja. Riječ je o 47-godišnjem Ž.Ž. i 41-godišnjaku koje je prijavila PU brodsko-posavska.

Sumnja se kako su Ž.Ž. i jedan nizozemski državljanin od kraja 2017. do 18. rujna na području Hrvatske, Nizozemske, Slovenije i Bosne i Hercegovine u zajedničko djelovanje povezali drugookrivljenog i više osoba iz ove tri zemlje. Udružili su se radi nabave, krijumčarenja i daljnje prodaje velikih količina ecstasyja i kokaina iz Nizozemske u Hrvatsku, kao i krijumčarenja oružja iz BiH u Hrvatsku te potom u zemlje zapadne Europe. Kupci su bili unaprijed dogovoreni.

- Prvookrivljeni i državljanin Nizozemske su s osobama iz Nizozemske dogovorili kontinuiranu nabavu kokaina i ecstasyja te su potom organizirali krijumčarenje droge u Hrvatsku, gdje su za njezinu daljnju prodaju angažirali drugookrivljenika. Tako je I. okr. u ožujka 2018. od nizozemskog državljanina u Sloveniji preuzeo točno neutvrđenu količinu kokaina te 17. rujna najmanje 4,41 kilogram ecstasyja te ju predao drugookrivljenom radi daljnje prodaje – priopćio je USKOK.

Nadalje, isti je hrvatsko-nizozemski dvojac s nepoznatim osobama dogovorio kontinuiranu prodaju oružja u zemljama zapadne Europe. Ž.Ž. je tako, sumnja se, iz BiH nabavio najmanje desetak različitih pušaka. Usto, sukladno dogovoru s nizozemskim državljaninom, Ž.Ž. je, sumnjiči se, od nepoznatih osoba nabavio i 75 paketa vojnog plastičnog eksploziva, teškog ukupno 37,07 kilograma te je potom eksploziv osobno automobilom prevezao iz BiH u Hrvatsku. USKOK je za njih zatražio istražni zatvor.

Pogledajte i video akcije u Zagrebu - droga sakrivena u kamionu hladnjači:

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MI
miki45
17:15 19.12.2018.

komentirati treba ali ovi nece reci da to nisu hrvati nego bosanci kao i u srbiji bosanceros juri 245 ali oni pisu hrvat pa dajte jeli se sramite da ste posteni bosanci