Blagi rast

Dva nova zaražena u osječkoj županiji, što je ukupno 107

Foto: Osječko-baranjska županija
Dva nova zaražena u osječkoj županiji, što je ukupno 107
14.04.2020.
u 11:15
Župan Anušić je poručio građanima da se pridržavaju mjera i time sprijele širenje virusa, što će dovesti i do popuštanja zabrana. U suprotnome, dodao je, slijedi - pooštravanje mjera.
Pogledaj originalni članak

Od ukupno 75 testiranih uzoraka u posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji, dva su pozitivna na koronavirus. Jedan je iz Osijeka, a drugi iz Beketinaca, a oba su već bila u samoizolaciji, pa su to kontorlirane situacije. Ukupno je 107 oboljelih od koronavirusa u našoj županiji. Blagi linearni rast imamo zadnjih 10-ak dana, što je dobro - naveo je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Broj izliječenih ukupno je 13 u ovoj županiji, a preminulih je dosad petero. Hospitalizirano je 25 pacijenata, odnosno 24 u KBC-u Osijek, jedan u bolnici u Našicama. Tri su pacijenta na respiratoru.

Četiri medicinska djelatnika KBC-a Osijek su pozitivna na COVID-19. Posljedna kojoj je virus potvrđen je jedna medicinska sestra.

- Medicinska sestra je od 5. travnja u samoizolaciji, niti je imala kontakte, niti komunikaciju s drugima pa nije za to vrijeme bilo  mogućnosti širenja. Pretpostavljamo da se ona zarazila u komunikaciji s pacijentima u KBC-u Osijek - dodao je župan.

U samoizolaciji su, inače, ukupno 23 osobe, od kojih je 14 novih. Policija je jučer provjerila 30 građana u izolaciji, a utvrđena su četiri kršenja te mjere.

Anušić je poručio građanima da se pridržavaju mjera i time sprijele širenje virusa, što će dovesti i do popuštanja zabrana. U suprotnome, dodao je, slijedi - pooštravanje mjera.

Video - Evakuacija štićenika Doma za starije i nemoćne

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.