podnijeli prijavu

Dva muškarca uzgajali i prodavali drogu, policija im oduzela 21 kg marihuane

Foto: PU dubrovačko-neretvanska
Dva muškarca uzgajali i prodavali drogu, policija im oduzela 21 kg marihuane
03.10.2020.
u 10:58
Dovršenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su 21-godišnjak i 33-godišnjak, zajednički i dogovorno na području Trilja zasadili, uzgojili i proizveli drogu marihuanu s namjerom daljnje preprodaje.
Pogledaj originalni članak

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave splitsko-dalmatinske jučer tijekom dana realizirali su dva značajna kriminalistička istraživanja, kriminalistički su obradili i podnijeli kaznene prijave protiv tri muškarca vezano uz kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Jučer je dovršeno istraživanje vezano uz nelegalnu proizvodnju i preprodaju droge marihuane tijekom koje je pronađena i oduzeta značajna količina droge. Policijski službenici su jučer na području Trilja ukupno pronašli i oduzeli 21 kilogram droge marihuana. Droga je pronađena i oduzeta od dva muškarca koji su dovedeni u službene prostorije. Dovršenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su 21-godišnjak i 33-godišnjak, zajednički i dogovorno na području Trilja zasadili, uzgojili i proizveli drogu marihuanu s namjerom daljnje preprodaje.

Tijekom obavljenih pretraga doma i prostora koje isti koriste, kod 33-godišnjaka je pronađeno 17 kilograma marihuane i vaga za precizno mjerenje, a kod 21-godišnjaka 3,9 kilograma marihuane uz vagu za precizno mjerenje. Ukupno je pronađeno i oduzeto 21, 053 kilograma droge marihuana. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzoniku uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.



Također, jučer tijekom dana policijski službenici Službe kriminaliteta droga su na području Splita, pretragom stana, kojeg koristi 52-godišnji muškarac, pronašli i oduzeli 137 grama amfetamina, 5 stabljika marihuane i vagu za precizno mjerenje. Protiv 52-godišnjeg muškarca podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.