Koincidencija?

Dva dana prije tragedije 11. rujna na HRT-u prikazan scenarij napada

Foto: PETER MORGAN/REUTERS/PIXSELL
Napadi 11. rujna
Foto: import
Napadi 11. rujna poslužili su kao opravdanje za započinjanje novog razdoblja u svjetskoj politici
Foto: ERIC DRAPER/DPA/PIXSELL
Napadi 11. rujna
Foto: Lennie Falcon/DPA/PIXSELL
Napadi 11. rujna
Foto: Lennie Falcon/DPA/PIXSELL
Napadi 11. rujna
Foto: PETER MORGAN/REUTERS/PIXSELL
Napadi 11. rujna
Foto: Kevin Dietsch/DPA/PIXSELL
Napadi 11. rujna
Foto: Kurt Scholz C3396 Hubert Boesl/DPA/PIXSELL
Napadi 11. rujna
Foto: Robert J. Fisch/Wikimedia Commons
Napadi 11. rujna
Foto: Michael Foran/Wikimedia Commons
Napadi 11. rujna
11.09.2019.
u 15:40
Od dobro potkrijepljenih činjenicama i argumentima, do onih koje su tu samo da zabave publiku- postoje raznorazne konspiracijske teorije
Pogledaj originalni članak

Danas, prije točno 18 godina, SAD i svijet bili su obavijeni u crno. Riječ je o četiri koordinirana teroristička napada na SAD u kojem je poginulo više od 3000 ljudi. Oko samog napada ima i dan danas nerazjašnjenih stvari, što daje ljubiteljima teorija zavjera 
prostora da puste mašti na volju te se poigraju kontekstom i pozadinom ovog scenarija.

Od dobro potkrijepljenih činjenicama i argumentima, do onih koje su tu samo da zabave publiku- postoje raznorazne konspiracijske teorije. Jedna od njih je i ta da je samo dva dana prije napada na Hrvatskoj radioteleviziji puštena prva epizoda serije "The Lone Gunmen", koja je spin-of TV serije Dosje X, piše 24 sata. U toj su epizodi prikazani prizori  gdje su napadači s daljinskim uređajem navodili putnički zrakoplov Boeing 727 u tornjeve Svjetskog trgovinskog centra (WTC). 

Slična se stvar dogodila par dana nakon toga, ali u stvarnosti. Naime, pripadnici Islamističke terorističke skupine Al-Qa’ida su oteli četiri zrakoplova. Od njih su dva zrakoplova zabila su se u takozvane "Blizance", nebodere WTC-a u centru New Yorka, koji su bili srušeni. Treći zrakoplov zabio se u Pentagon, a četvrti, koji je išao prema Washingtonu, srušio se na polje u Pennsylvaniji.

Spomenuta je serija u SAD-u emitirana šest mjeseci ranije nego li u Hrvatskoj, a izvršni producent serije, Frank Spotnitz, komentirao je nakon napada kako mu se sve činilo nestvarno i da je, kako kaže, na dan napada mislio da gleda vlastitu seriju na televiziji.

- U tjednima i mjesecima iza 11. rujna nitko nije uočio sličnosti. Potresno je da možeš izmisliti scenarij, a onda to sve vidiš na malim ekranima. Ono što me najviše uznemiruje jest to da ako ja kao pisac fikcije mogu izmisliti takav scenarij, onda i ljudi koji imaju moć i vlast i čiji je posao zamišljati ovakve scenarije, mogu učiniti isto to- kazao je Spotnitz.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

ZI
zimerman
06:26 12.09.2019.

U ovakvi priče vjeruju jedino teoretičari zavjere.

Avatar comparator
comparator
15:57 11.09.2019.

Navodno je CIA znala za plan ali ga nije željela spriječiti kako bi imala opravdanje za napad zemlje u području Bliskog istoka koje su ugrožavale židovski kapital uložen u škriljce i plinski biznis .

WE
weAreCro
16:49 11.09.2019.

Da teroristicki napad avionima ... te price samo ameri i amerofili puse.