OMILJENI VODITELJ

Duško Ćurlić: Ne bih radio budalu od sebe zbog gledanosti

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
dusko curlic,portal (1)
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
dusko curlic,portal (1)
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
dusko curlic,portal (1)
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
dusko curlic,portal (1)
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
dusko curlic,portal (1)
20.04.2013.
u 08:15
Voditelj showa “Do posljednjeg zbora” otkriva zašto ne pazi na glasnice, čime ga kćeri razoružaju i zašto ne želi imati svoju emisiju
Pogledaj originalni članak

Teško mi je izdvojiti najdražu među emisijama na kojima radim – nakon kraćeg razmišljanja voditelj Duško Ćurlić odgovara na pitanje koji mu je HTV-ov projekt najdraži te objašnjava: – “Ples” volim zbog bravura našega žirija i nepredviđenih situacija na podiju. “Zvijezde pjevaju” posebne su zbog suludih dueta i izvedbi koje nikada i nitko ne bi više mogao ponoviti. Uz to, Barbara i ja smo uživo pjevali Oliverovu “Što to bješe ljubav” i nikad nisam imao tremu kao tada. “Zborovi” su najemotivnija i najiskrenija priča. Sjajni ljudi koji iz čiste ljubavi uživaju u pjevanju i nose sa sobom tone dobrih vibracija. Ne umišljamo si da mijenjamo svijet, ali ako smo nekom uspjeli vratiti osmijeh na lice i potaknuti nekoga da pjeva, pleše, bavi se zborom, onda smo napravili veliku stvar.

Jednostavno sam slabić

Voditeljsku karijeru počeo je 1989. na Radiju 101, gdje je radio 20 godina. Na HRT je stigao 1993. prošavši na audiciji. Počeo je u Obrazovnom programu, radio je i u “Dobro jutro, Hrvatska”, ali ubrzo se specijalizirao za zabavne showove. Vodio je deset Dora i osam Splitskih festivala. Danas vodi ranojutarnji program na Radiju Sljeme utorkom.

– Radio je najiskreniji i najintimniji medij –kaže. Dok glumice i manekenke svoje noge, guze i druge adute koji im donose poslove osiguravaju na milijunske iznose, Duško na glas gotovo i ne pazi.

– Prije nekoliko godina operirao sam glasnice i trebao bih više paziti, ali jednostavno volim društvo. Volim zapjevati i zatulumariti, a najgore od svega je što se ne mogu riješiti cigareta. Pokušao sam već puno puta, ali jednostavno sam slabić. Znam da ću kad-tad to napraviti – optimističan je popularni voditelj. U showovima koje je vodio bilo je svakakvih nepredviđenih i ne baš ugodnih situacija, od toga da se netko poklizne do pravog pravcatog požara u studiju, zbog čega su u jedno finale “Plesa sa zvijezdama” morali doći vatrogasci. Ćurlić ističe da je, srećom, sve uvijek dobro završilo, a emisija uživo nikako se ne želi odreći.

Htio je biti glumac

– Valjda sam postao adrenalinski ovisnik o onim crvenim lampicama koje se upale i onda znaš da je to to. Nema natrag. Srećom, već godinama radim s istom ekipom i jednostavno znaš da što god da pođe po zlu, nekako ćemo isplivati iz toga. Povjerenje je tu ključna riječ – rekao je Ćurlić.

Većina voditelja sanjari o vlastitom talk showu, no Duško kaže da nije među takvima. Bar ne više. – Nekad mi je to bila velika želja, no mislim da nisam spreman za vrstu talk showa kakav bi danas prošao. Sve je danas prepovršno i sve mora imati dozu žutila, često vrlo prizemnoga i vulgarnoga. Ne volim ništa “na prvu” i ne volim na silu, ali, nažalost, danas u medijskom prostoru upravo to prevladava. Nikako ne bih pristao praviti budalu od sebe za 2,3% veću gledanost – odlučan je Ćurlić. Završio je novinarstvo i politologiju, ali to nije bilo njegov prvi izbor. Kao dijete je glumio u ZKM-u i tri je puta bio u užem izboru na prijamnom za Akademiju dramske umjetnosti. – Dugo mi je trebalo da se naučim nositi s tim neuspjehom jer sa 20 godina misliš da je kraj svijeta ako nije po tvom. No poslije sam shvatio da je i to bila jedna velika škola i da mi je puno dala i otvorila neke druge putove – kaže voditelj koji je imao male uloge u “Bitangama i princezama” te filmovima Lukasa Nole i Zrinka Ogreste.

Ćurlić i supruga Adela imaju kćeri Karlu (14) i Elu (10). Voditelj kaže kako mu je teško biti autoritet jer bilo kakav pokušaj strogosti razoružaju dva para najdubljih očiju. Kćeri mu se približavaju godinama kad će ih zanimati dečki, a Duško je spreman. – Ozbiljno radim na pripremama za to kod svog prijatelja Vajde u teretani. Trenutno definiramo gornju mišićnu masu jer tu će doći do prvog udara s gore spomenutim pojedincima – smije se Duško Ćurlić.

>>Novinari HTV-a povlašteni su u odnosu na kolege s drugih TV

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.