POMOĆ U KRIZI

Dukat solidarno otkupljuje mlijeko manjih mljekara

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
kim
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
06.04.2020.
u 16:20
Dukat je pokrenuo solidaran otkup mlijeka od manjih mljekara i njihovih farmera, u skladu sa svojim prerađivačkim kapacitetima, kako bi zajednički premostili ovo teško krizno razdoblje.
Pogledaj originalni članak

Nakon što su mjere prevencije širenja koronavirusa dovele do privremenog zatvaranja tržnica pa su se manje mljekare i njihovi farmeri našli u problemima, njihovo će mlijeko otkupiti Dukat mliječna industrija, priopćili su danas iz te kompanije.

Kako bi očuvao proizvodnju mlijeka u Hrvatskoj, Dukat je pokrenuo solidaran otkup mlijeka od manjih mljekara i njihovih farmera, u skladu sa svojim prerađivačkim kapacitetima, kako bi zajednički premostili ovo teško krizno razdoblje.

- Proizvodnja mlijeka u Hrvatskoj zadnjih deset godina neprekidno pada, kao i broj proizvođača mlijeka. Kako Hrvatska vlastitom proizvodnjom sirovog mlijeka za daljnju preradu zadovoljava manje od 50% svojih potreba, nužno je otkupiti i plasirati na tržište svaku litru mlijeka koja se proizvede u Hrvatskoj - kažu iz Dukata, ističući kako vjeruju da će RH zahvaljujući ovoj krizi osvijestiti problem vlastite nedostatnosti poljoprivredne proizvodnje i proizvodnje hrane te da će buduće mjere Vlade RH, i izvan ovih kriznih vremena, biti usmjerene na revitalizaciju mljekarskog i uopće poljoprivredno-prehrambenog sektora.

VIDEO: Zagreb: Sjednica Hrvatskog sabora u zgradi INA-e

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.