Uhvaćen ševrcer

Duhan čuvao u dosad neviđenom "izumu" - zamrzivaču ispod kojeg je kuhalo za kavu

Foto: PU virovitičko-podravska
Duhan čuvao u dosad neviđenom "izumu" - zamrzivaču ispod kojeg je kuhalo za kavu
20.02.2020.
u 11:58
Gotovo 400 kilograma duhana pronašla je virovitičko-podravska policija kod 41-godišnjaka s područja Općine Lukač
Pogledaj originalni članak

Gotovo 400 kilograma duhana pronašla je virovitičko-podravska policija kod 41-godišnjaka s područja Općine Lukač. Otkrili su i "izum" s kakvim se do tada nisu susreli.

Kako doznajemo, 41-godišnjak je duhan čuvao u neispravnom zamrzivaču ispod kojega je stavio kuhalo za kavu. Kuhalo je puštalo paru koja je ulazila u škrinju, hermetički zatvorenu. Listovi duhana upijali su paru pa su postajali žilaviji i lakše ih se rezalo - nisu se mrvili pa nije bilo gubitaka pri pakiranju i transportu. Usto, dobili su tako nešto i na težini.

Dobro razrađena ideja nije mu, pak, pomogla da izmakne ruci zakona.

- Sukladno dobivenim informacijama, policijski službenici iz Virovitice u utorak su, temeljem naredbe suda, proveli pretragu nenastanjene kuće na području Lukača, koju koristi 41-godišnjak. Pretragom pomoćne prostorije-šupe pronađena su 172 kilograma sitno rezanog duhana u PVC vrećama, dok su u kartonskoj kutiji pronađena 194 kilograma duhana u listu, koji nije označen duhanskim markicama Ministarstva financija. Pronađena je i jedna električna rezalica - priopćila je Đurđica Veličan, policijska službenica za odnose s javnošću.

Protiv 41-godišnjaka slijedi kaznena prijava i obavijest carinskom uredu Osijek.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.