seksualno zlostavljanje

Dubrovačka policija oglasila se o načelniku granične policije: Udaljen je iz službe

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Dubrovačka policija oglasila se o načelniku granične policije: Udaljen je iz službe
26.01.2021.
u 09:22
Optužen je za seksualno uznemiravanje podređenih policajki, izdavanje naredbe policijskim službenicama da očiste samostan te prekoračenje službene dužnosti i ovlasti jer je određenim osobama dopustio nezakonit prelazak državne granice
Pogledaj originalni članak

Matko Klarić, načelnik Postaje granične policije Gruda dobio je otkaz odlukom Disciplinskog suda MUP-a. Optužen je za seksualno uznemiravanje podređenih policajki, izdavanje naredbe policijskim službenicama da očiste samostan te prekoračenje službene dužnosti i ovlasti jer je određenim osobama dopustio nezakonit prelazak državne granice. Utvrđeno je da po svim točkama povrijedio službenu dužnost Zakona o policiji, nedoličnim ponašanjem u službi ili izvan nje teško naštetio ugledu policije, kao i da je prekoračio službene dužnosti i ovlasti.

Iz dubrovačke policije stiglo je priopćenje u kojem se ističe da je Klarić udaljen iz službe do pravomoćnosti odluke. 

Video: Policijski načelnik prograšen krivim

"Zbog velikog medijskog interesa, ovim putem želimo izvijestiti javnost da je načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, temeljem prvostupanjske, nepravomoćne odluke nadležnog disciplinskog suda, kojom se rukovoditelju Postaje granične policije Gruda zbog više povreda službene dužnosti kao jedinstvena kazna određuje prestanak radnog odnosa, s današnjim danom donio odluku o njegovom udaljenju iz službe, do pravomoćnosti te odluke", kažu iz policije.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DU
Deleted user
09:44 26.01.2021.

Kriminal započinje u policiji! Policija je ta koja kontrolira količinu kriminala i cijenu droge! Što je ono bilo sa Dolačkim ono zlato, sef nestao novac a nitko kriv? Dobra naša stara policija!

DU
Deleted user
11:39 26.01.2021.

da nema novinara gušili bi se u ovakvima

20
20021950
13:46 27.01.2021.

sa takvima i sličnima HITNO - VAN IZ SLUŽBE !!!!!!