objavljena snimka

Drugi čovjek al-Qaide: Napast ćemo SAD i ne brinu nas posljedice!

Foto: Youtube Screenshot
al qaida
16.04.2014.
u 10:33
- Moramo ukloniti križ, a nositelj križa je Amerika - kazao je al-Wuhayshi obraćajući se stotini zamaskiranih boraca.
Pogledaj originalni članak

Snimka jednog od najvećih i najopasnijih okupljanja al-Qaide posljednjih godina uznemirila je američku javnost koja se pita da li CIA i Pentagon nisu znali za događaj ili nisu stigli reagirati.

Na sredini snimke okupljanja u Jemenu vidi se drugi čovjek terorističke organizacije i vođa al-Qaide na Arapskom poluotoku Nasir al-Wuhayshi kako izjavljuje da želi napasti SAD te da ga ne brinu posljedice, piše CNN.

- Moramo ukloniti križ, a nositelj križa je Amerika - kazao je al-Wuhayshi obraćajući se stotini zamaskiranih boraca.

Video je pažnju američkih istražitelja i svjetskih stručnjaka za terorizam privukao nedavno nakon što se pojavio na džihadskim stranicama. Vjeruju da je autentičan.

- Al-Wuhayshi je poslao jasnu poruku poput bivšeg vođe Osame bin Ladena. Dolazimo po vas - kazao je analitičar za terorizam, Paul Cruickshank dok je Peter Berger, analitičar za nacionalnu sigurnost dodao kako je AQAP sa Arapskog poluotoka najopasnija frakcija al-Qaide, a u svojim redovima ima borca koji može postaviti bombu u zrakoplov koju je nemoguće otkriti.

>>Amerikanci za terorizam osudili zeta Osame bin Ladena

>>Kršćani u Siriji sile da moraju prijeći na Islam, prijete im silovanjem žena

Foto: Youtube Screenshot

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

GV
golub Vaso
11:38 16.04.2014.

al kaida je organizacija cia-e, tko ovo više pusi??? U iraku ih nije bilo prije intervencije, a sad drže pola zemlje, kao i u siriji, što je najgore imaju i oružje iz hr...

BJ
Ben Juda Talmudan
11:20 16.04.2014.

Amerikanci sve manje puše priče o Al Qaidi ,za koju mnogi misle da je podružnica CIA.

Avatar superhik74
superhik74
14:21 16.04.2014.

Nevjerojatno, kompletna organizacija se okupi u drzavi koju Ameri vec godinama teroriziraju bombardiranjem iz bespilotnih letjelica i nikome nista. Da se oni stvarno bore protiv te organizacije koju je CIA zajedno s Saudijskom Arabijom osnovala i financirala u Afganistanu krajem 70-tih godina da se bore protiv Sovjetskog Saveza, bili bi ih unistili, jednim udarcem preko sto pripadnika bi bilo pokojnici. Medjutim nisu niti pokusali. Nakon sto su ih u Siriji naoruzavali u borbi protiv Asada, sve vise i vise sumnjam u sluzbenu verziju. Ocigledno je da verzija koju prodavaju masama obicnih gradjana nema veze s realnoscu, a ovaj dogadjaj samo to potvrdjuje.