Kolumna

Drske djevojke: Zašto se u dječjem terminu promovira kirurška promjena spola?

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Drske djevojke: Zašto se u dječjem terminu promovira kirurška promjena spola?
23.03.2023.
u 08:58
Nametanje mogućnosti nepovratnog izbora fizički zdravoj djeci koja još nisu niti na početku tjelesnog i duhovnog razvoja nije ništa drugo nego zločin. S kojim država ne bi smjela imati nikakve veze. Osim spriječiti ga

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)
INTERVJU

Tko je Duda Balje, bošnjačka zastupnica u kosovskom parlamentu koja je ustala protiv inicijative premijera Kurtija

Moj je stav od početka bio javan i taj stav sigurno neću mijenjati. Imam stranku koja je protiv toga i, na kraju krajeva – ja zastupam Bošnjake, koji su ne 95, nego u 99,9 posto slučajeva protiv ovoga. Posao mene kao zastupnika je da predstavljam svoju zajednicu, a ona je protiv toga. Dakle, kakav god mehanizam premijer upotrijebio protiv mene, ja ću zadržati svoj stav do kraja.

Životni intervju: Branko Ivanda

Pristao sam snimiti film o suđenju Titu tek kad su mi zaprijetili da u suprotnom više neću snimiti ni kadra

Dulje od pola stoljeća režira igrane filmove i drame, kazališne predstave i dokumentarne emisije, a za svoj rad nagrađivan je na najvažnijim svjetskim i domaćim festivalima. Govori o svome odrastanju u Splitu, studentskim danima u Zagrebu, suradnji s Radom Šerbedžijom, Zrinkom Cvitešić, obiteljskoj tragediji Za snimanje 'Bombaškog procesa' imao sam uvjete kakve rijetko imaju i američki režiseri, a kada sam prvi put vidio Šerbedžiju, znao sam da će biti veliki glumac

ŽIVOTNA ISPOVIJEST

Vlado Kalember: 'Pitali su me držim li glavu u frižideru, pričali su da imam rak, pa čak i da sam se objesio'

Nakon 12 godina, Kalember i njegova grupa Srebrna krila objavljuju novo studijsko izdanje, “Opasno je ljubit ženu”. Posljednji album naziva “2012” izašao je te iste godine. Novi album dolazi uz najavnu pjesmu istog naziva za koju je snimljen i objavljen novi spot.  Kalember je bio u braku s violončelisticom Anom Rucner s kojom je ostao u dobrim odnosima. Vlado se u intervjuu prisjetio brojnih bogatih detalja iz svoje karijere.

Ključne riječi


Komentari 7

ŠO
šolman
09:52 23.03.2023.

Nije samo stvar dječjeg termina, nego i forme, jer ova je opasna promidžba puštena u obliku djeci bliskog crtanog filma. I način na koji je predstavljena ova tema je skandalozan: promjena spola predstavljena je kao bezazlen postupak koji rješava sve probleme pojedinaca koji su u pitanju. Iako je sasvim obrnuto: promjena spola šteti tijelu jer prekida prirodnu ravnotežu organizma, a rezultat nije promjena spola, nego imitacije promjene spola. Odnosno osoba postaje slična spolu u koji se želi preobratiti, ali ni trans žene ni trans muškarci nemaju uobičajen seksualni život za spol u koji su se preobrazili. O psihičkim posljedicama koje nastupaju kad osobe koje su se podvrgnule operaciji shvate da time nisu riješili svoje probleme da ne govorim. Znači netko ii neki bi trebali odgovarati za ovo.

WT
WTF!
11:29 23.03.2023.

Pubertet i adolescencija su netragom nestali,a in je promjena spola. Bolesni narativ koji zloupotrebljava najranjivije - djecu!

OP
Ocvali pupoljak
16:18 23.03.2023.

Šapu su spustili na našu djecu. Uz blagoslov HDZ-a.