ukrajina

Drama u vlaku: Srbijanac naše studente 2 sata držao kao taoce

Drama u vlaku: Srbijanac naše studente 2 sata držao kao taoce
Autori mf/VLM, ipš/VLM, sve
22.08.2011.
u 14:12
Sve je u redu, kazali su zagrebački studenti koji su se vraćali iz Moskve. Nitko nije ozlijeđen, a u Lavovu su dali iskaze o napadu.
Pogledaj originalni članak

– Sve je u redu – odgovorio je na našu poruku Vasko Plevnik, inženjer koji je očito jedan od troje iz grupe studenata zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje koje je sinoć u kupeu vlaka na liniji Moskva - Budimpešta srbijanski državljanin dva sata držao kao taoce prijeteći im nožem. Na sreću, nitko od napadnutih u vlaku nije ozlijeđen.

Dvadesetak zagrebačkih studenata i ostalih inženjera vraćalo se vlakom iz Moskve, kamo su se uputili na međunarodnu zrakoplovnu izložbu kada ih je oko 22 sata u kupeu zaskočio pijani razbojnik.

Prema pisanju Blica, policija je brzo privela napadača u policijsku postaju u Lavovu, a pregovori su s njim trajali oko sat i pol.

U hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova kažu kako je troje studenata, dvojica mladića i jedna djevojka, jučer još bilo u Lavovu kako bi policiji dali iskaze o nemilom događaju, a preostali iz grupe nastavili su putovanje prema Hrvatskoj.

Iako srbijanski mediji napad na studente iz Zagreba tretiraju kao talačku situaciju, u našem ministarstvu to ublažavaju i kažu kako je napadač zapravo prijetio nožem.

Danas nije bilo moguće doznati imena sve troje studenata, odnosno inženjera koji su napadnuti u vlaku. Budući da je vrijeme godišnjih odmora, na Fakultetu strojarstva i brodogradnje osim domara nije bilo nikoga, pa nije bilo moguće doznati više detalja. Ipak, iz Ministarstva vanjskih poslova o svemu su obavijestili dekana fakulteta, a zabrinuti roditelji studenata uporno su zvali na fakultet kako bi doznali je li možda netko od njihove djece napadnut.

Nakon što je pustio taoce, napadač je prijetio da će se ubiti ako mu se ne omogući susret s predstavnicima veleposlanstva Srbije u Ukrajini. Napadaču će biti osumnjičen za otmicu, piše Blic, i prijeti mu kazna od pet do osam godina zatvora.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 226

OB
-obrisani-
15:00 22.08.2011.

Svi srbi su isti nema razlike.

DO
downunder
15:08 22.08.2011.

podgora14 a bisru sto ti radis na hr forumu?

DU
dogodine u kninu
15:39 22.08.2011.

adminu papane