još se ne zna težina ozljeda

Drama u središtu Vukovara: Vatrogasci i Hitna pomoć spašavali dvojicu zatrpanih radnika

Foto: Branimir Bradarić
vukovar
Foto: Branimir Bradarić
vukovar
Foto: Branimir Bradarić
vukovar
Foto: Branimir Bradarić
vukovar
Foto: Branimir Bradarić
vukovar
Foto: Branimir Bradarić
vukovar
18.08.2015.
u 13:52
Dvojicu radnika zatrpala je veća količina građevinskog materijala dok su obavljali poslove u kanalu u neposrednoj blizini vukovarske robne kuće Velepromet
Pogledaj originalni članak

Dvojica radnika danas su ozlijeđena u nesreći koja se u prijepodne, oko deset sati, dogodila u samome središtu Vukovara. Naime, dvojicu radnika zatrpala je veća količina građevinskog materijala dok su obavljali poslove u kanalu u neposrednoj blizini vukovarske robne kuće Velepromet.

Prema riječima očevidaca, tijelo jednoga od radnika bilo je zatrpano do pola, dok je drugi radnik bio sasvim zatrpan građevinskim materijalom. Hitna pomoć i vatrogasci brzo su izišli na mjesto nesreće i pomogli unesrećenima. Vatrogasci su prvo uz pomoć lopata i raznoga alata pomogli radniku koji je bio sasvim zatrpan, a onda i drugom radniku. Odmah potom pomoć su im pružili i pripadnici Hitne pomoći, poslije čega su prevezeni u bolnicu. Prema riječima građana koji su sve to gledali, akcija izvlačenja radnika i pružanja pomoći trajala je oko pola sata.

Iz Hitne pomoći novinarima su prenijeli kako su zaprimili dvojicu ozlijeđenih radnika koji su zbrinuti i u stabilnom stanju predani u kiruršku ambulantu Opće županijske bolnice Vukovar na daljnju obradu. Liječnica Mirjana Vujičić rekla je da ne može govoriti o težini njihovih ozljeda dok se ne završi liječnička obrada u bolnici. Očevici kažu da je jedan od radnika sjedio na nosilima dok ga je hitna pomoć prevozila do medicinskih kola, dok je drugi nepomično ležao i bio priključen na kisik. Ubrzo je na mjesto događaja izišla policija koja obavlja očevid.

>>Četiri igračice ŽOK Vukovar ozlijeđene u prometnoj nesreći

>>Prošle godine u 45 nesreća na željeznici poginulo 8 osoba

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

D1
d12345
14:02 18.08.2015.

A sigurnost na radu?!......gdje su sad inspekcije.......tko će odgovarati za ovo?!

KM
KMJ
14:19 18.08.2015.

nisam ni otvorio slike no ... dali je razupiranje u rovu napravljeno prema pravilnku? ili uopce nije bilo razupiranja jer je glupo i bezveze, samo usporava radove... dok se ne desi ovako nesto, inspektorat zastite na radu ce lako rijesiti ovu misteriju nesrece - i nadam se kazniti odgovorne jer nije bilo adekvatne zastite, tako to bude kad se radi naopako i bez pravila struke

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
14:50 18.08.2015.

Radnici nisu ništa krivi, zna se tko rukovodi gradilištem, svaki puta kada se nešto tako kopa mora se postaviti zaštitna ograda koja sprječava urušavanje ovog tipa. Odgovorna osoba za to gradilište mora snositi odgovornost. Ovdje se ne radi o nesreći nego nezgodni, ima samo ozljeđenih, na sreću veliku nema mrtvih. Nadam se da će se radnici oporaviti. Samo ovakve stvari žaloste narod, mi djelujemo i postavljamo zaštitu tek kada se nešto dogodi. Neka ovo bude opomena svima koji imaju životni moto "lako ćemo mi to"