Talačka kriza

Drama u Maleziji: Policija upucala muškarca koji je zatočio djecu

Foto: AFP/PIXSELL
vrtić, malezija (1)
Foto: AFP/PIXSELL
vrtić, malezija (1)
Foto: AFP/PIXSELL
vrtić, malezija (1)
Foto: AFP/PIXSELL
Vrtić u Maleziji
07.07.2011.
u 08:51
Nakon nekoliko sati pregovaranja specijalna policija u vrtić je ubacila suzavac i ušla u prostorije u kojima se, zajedno sa zatočenom djecom, muškarac zabarikadirao
Pogledaj originalni članak

Malezijski specijalci upali su u vrtić i ustrijelili muškarca koji je zatočio 30-ak djece i troje odgojitelja, javlja New Straits Times. Muškarac je ustrijeljen u glavu, a vozilom Hitne pomoći u kritičnom je stanju prevezen u bolnicu Taman Cemerlang II. Nakon pet sati talačke krize sva djeca i odgajateljie izvedena su iz vrtića.

Nakon nekoliko sati pregovaranja, javlja Malaysia Star, specijalna je policija u vrtić u malezijskom gradu Sungai Abongu na sjeveru države Johor, u kojem je nepoznati muškarac u zatočeništvu držao 30-ak djece i četiri odgajateljice, ubacila suzavac i ušla u prostorije u kojima se muškarac zabarikadirao. Ispred vrtića se uza zabrinute roditelje okupila velika skupina ljudi koju policija pokušava umiriti. Ispred vrtića nalaze se i dva vozila hitne pomoći.

Čini se da je isti muškarac na sličan način jutros upao i u vrtić Seri Kids u Muaru.

Prema informacijama koje donosi CBC, muškarac je u rukama uz čekić imao i mačetu, a policijski načelnik Suhaimi Ahmad zanijekao je vijest o smrti jednog djeteta, koju su prenijeli neki portali, i naglasio kako policija sve drži pod kontrolom. Prenose da je muškarac navodno zatražio pištolj prijeteći kako će, ako se ne udovolji njegovoj želji, početi ubijati zatočenu djecu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar MarkoHR
MarkoHR
12:16 07.07.2011.

Zatražio je pištolj (ili će početi ubijati zatočenu djecu), a dobio je pušku :)))

MO
mozel
11:25 07.07.2011.

Ispravan postupak policije.Ubiti ovakve gdje se god pojave za otmice djece.

OB
-obrisani-
00:50 09.07.2011.

nek skuplja sad rdzu pod zemljom