presuda 19. 10.

Dragan Paravinja: Nisam kriv za silovanje i ubojstvo Antonije

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Dragan Paravinja: Nisam kriv za silovanje i ubojstvo Antonije
05.10.2012.
u 15:40
Suđenje je zatvoreno za javnost, no neslužbeno smo uspjeli doznati da je Dragan Paravinja, inače osuđeni silovatelj dviju djevojaka u BiH i Srbiji, na ročištu u petak iznio obranu i izjasnio se da nije kriv
Pogledaj originalni članak

Presuda Draganu Paravinji kojem se sudi zbog pokušaja silovanja i ubojstva 17-godišnje Drnišanke Antonije Bilić bit će donesena najvjerojatnije 19. listopada na šibenskom Županijskom sudu.

Rekao nam je to nakon ročišta na kojem su izneseni svi dokazi Vinko Ljubičić, odvjetnik obitelji Antonije Bilić.

Suđenje je zatvoreno za javnost, no neslužbeno smo uspjeli doznati da je Dragan Paravinja, inače osuđeni silovatelj dviju djevojaka u BiH i Srbiji, na ročištu u petak iznio obranu i izjasnio se da nije kriv.

Paravinja navodno tvrdi da je to urota hrvatskih istražnih organa protiv njega, a kako smo doznali, ni opetovani apel odvjetnika obitelji Antonije Bilić, da kaže što se dogodilo s maloljetnom Drnišankom nije imao učinka, odnosno Paravinja je zanijekao svoju krivnju.

Na šibenskom sudu nam je potvrđeno da su saslušani zapisi Paravinjina priznanja pokušaja silovanja i ubojstva Antonije Bilić. Maloljetna Antonija posljednji put viđena je na Čikolskom mostu 7. lipnja prošle godine kada je ušla u Paravinjin kamion u kojem su poslije pronađeni tragovi njene krvi. On je nakon bijega u BiH tamo i uhićen te je tamošnjoj policiji priznao pokušaj silovanja i ubojstva, no poslije je to zanijekao tvrdeći da je taj iskaz od njega iznuđen.

Nakon cjelodnevnog slušanja obrane Dragana Paravinje, otac i sestra Antonije Bilić vidljivo potreseni samo su projurili pokraj novinara.

– Obitelji Antonije Bilić jako je teško i samo čekaju da se sve ovo završi – rekao je odvjetnik Vinko Ljubičić.

>>Na suđenju Paravinji pregledane snimke nadzornih kamera

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

DU
Deleted user
16:08 05.10.2012.

Jako važna presuda s velikim konzekvencama i ispit kvalitete pravosuđa...

KA
karambita
16:20 05.10.2012.

Na osnovu kojih dokaza ce ga osuditi ???? Nista nisu dokazali, jedino su pronasli navodno pramen kose i kap krvi u kabini kamiona...ali, da li je to dovoljan dokaz za osudu, naravno da nije. Ali sud ga mora osuditi da bi na taj nacin koliko toliko opravdali nesposobnost policije i onih koji su zaduzeni za takove slucajeve....nisam prorok, ali mi sve govori da je Paravinja u kompaniji sa nekom organizacijom za otmicu ljudi koje dalje exploatisu kao bijelo roblje ili salju na Kosovo gdje im vade organe na zivo, zatim ubiju, zapale i nema tragova. Zato Paravinja sve nijece i pobija, sigurno ne smije zucnuti, jer ima i porodicu, a zna se kako to mafija sredjuje.....pogledajte samo, koliko je osoba nestalo zadnjih dana....mislim da je sve ovo organizirana mafija za koju policija zna, ali sama ne smije da mrdne jer su u sve to ukljuceni veliki igraci.....ako ovo nije ovako kako sam napisao, potpisujem smrtnu kaznu

RO
RobyRoby
16:05 05.10.2012.

Odakle on zna da je silovana???