ISTRAŽIVANJE

Dr. Radman: Hrvati otkrili koktel koji usporava starenje

Foto: Arhiva VL
Dr. Radman: Hrvati otkrili koktel koji usporava starenje
VL
Autor
Diana Glavina
27.09.2011.
u 08:50
Novi antioksidans nekoliko je tisuća puta jači od vitamina C. Radman ga je testirao na sebi i kaže da se osjeća bolje.
Pogledaj originalni članak

Antioksidans nove generacije koji sadrži ne samo jednu, već mješavinu, koktel nekoliko najučinkovitijih poznatih prirodnih antioksidansa izoliranih iz crnog vina, koštica grožđa, rajčica i zelenog čaja više nije samo težnja. Nakon više od desetljeća istraživanja takav snažan proizvod koji više od drugih štiti stanice od starenja, čime bi se trebalo produljiti mladost i zdravlje, pojavit će se na tržištu nakon 15. listopada.

Ispitivanje u Splitu

O čemu je točno riječ, razgovarali smo s našim znanstvenikom prof. dr. Miroslavom Radmanom, koji je sa svojim kolegama u Mediteranskom institutu za istraživanje života u Splitu ispitivao novi proizvod radnoga naziva ADR/HPE.

– Mješavina antioksidansa u ADR/HPE proizvodima je u zaštiti proteina od oksidacijskog oštećenja ili korozije, učinkovitija nego, primjerice, najpoznatiji vitaminski antioksidans Trolox, vitamin E topljiv u vodi. Budući da se najvažnija zaštita od oksidacije svih životnih funkcija odvija na razini proteina, dr. Anita Kriško u MedILS-u je mjerila učinkovitost zaštite proteina od oksidacije prouzročene vodikovim peroksidom i zračenjem. Rezultati su pokazali da je ADR/HPE zaštita od oksidacije više tisuća puta učinkovitija nego Troloxom! – govori prof. Radman.

>>Cijeli razgovor s prof. Miroslavom Radmanom pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 96

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
10:01 27.09.2011.

Treba to dati Mesiću,Manoliću i Boljkovcu da dočekaju suđenje.

UM
Umjereni
10:18 27.09.2011.

Ajde Večernji, sjašite nam više s tim člancima. Prvo nas Primorac ubija svojim porijeklom, a sad drugi Rvat otkriva eliksir mladosti. Sutra će valjda jedan od \"nas\" sletjeti na mjesec.

OB
-obrisani-
09:50 27.09.2011.

Stvarno,Radman je elexir isproba na sebi,ah e**ga ,samo sto je sa sjedom kosom ?