Naredio ubojstvo

Dovršena istraga ratnog zločina u Kablaru kod Karlovca

12.10.2013.
u 12:20
Egzekutor, 58-godišnjak, pripadnih tadašnje vojske SAO Krajine je 9. listopada 2013. godine uhićen i predan pritvorskom nadzorniku
Pogledaj originalni članak

Djelatnici policije su u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvima u Karlovcu i Rijeci proveli te dovršili opsežno kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva počinjeno na štetu 83-godišnjaka. Događaj se zbio točno neutvrđenog dana, početkom listopada 1991. godine u mjestu Kablar nedaleko Karlovca izvjestila je Andreja Lenard, glasnogovornica PU karlovačke.

Prema službenim podacima tijekom istrage došlo se do podataka kako je 58- godišnjak koji je tada bio zapovjednik voda čete Teritorijalne obrane takozvane SAO Krajne na privremeno okupiranom području naredio ubojstvo 83-godišnjeg civila. Temeljem te naredbe 56-godišnjak koji mu je bio podređen, hicima iz puške usmrtio je 83-godišnjaka.

U službenom priopćenju policije stoji kako je zbog sumnje da su 58-godišnjak i 56-godišnjak počinili kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci proslijeđeno posebno izvješće.

Egzekutor, 58-godišnjak, pripadnih tadašnje vojske SAO Krajine je 9. listopada 2013. godine uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, a zatim doveden i na Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci. Naredbodavac ovog zločina, 56-godišnjak, nedostupan državnim tijelima Republike Hrvatske i za njim je raspisana potraga.

>> Mostar: Ratni zločinac pobjegao iz zatvora, otišao u Hrvatsku?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.