NAKON KAZNENE PRIJAVE

DORH započeo izvide o okolnostima smrti Milana Bandića

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Milan Bandić govorio o aktima gradonačelnika
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Milan Bandić u obilasku Gradske četvrti Peščenica - Žitnjak
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Zagreb: Gradonačelnik Milan Bandić sastao se s predstavnicima udruženja ugostitelja
Foto: Matija Habljak/Pixsell
Milan Bandić
22.03.2021.
u 13:45
Nakon izvida državni odvjetnik odlučit će ima li elemenata i za otvaranje istrage
Pogledaj originalni članak

Državno odvjetništvo počelo je izvide o okolnostima smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

– U tijeku je provođenje izvida, a nakon provedenih izvida javnost će o utvrđenome biti obaviještena – odgovorila je za 24 sata Ksenija Jurin Pajić, zamjenica zagrebačkog općinskog državnog odvjetnika.

Za ispitivanje okolnosti smrti ne bi bilo pravne osnove da građanin Stjepan Perko nije podnio kaznenu prijavu prije 11 dana. I to nakon što su 24sata otkrila niz kontradiktornosti u svjedočanstvima onih koji su tvrdili da su tu večer bili s pokojnim Bandićem.

Perko je kazneno prijavio Bandićeva suradnika Gzima Redžepija, blisku suradnicu Nataliju Pricu, poduzetnika Sergija Ivanovića i nepoznatog počinitelja, pišu 24 sata.

Provođenjem izvida Općinsko državno odvjetništvo želi skupiti sve dokaze koji su im na raspolaganju prije nego što donesu konačnu odluku. To uključuje provjeru medicinske dokumentacije, nalaza obdukcije, poziva hitnoj pomoći i po potrebi svjedočenja onih koji su tu večer bili uz gradonačelnika, ali i medicinskog osoblja koje je pokušalo pomoći gradonačelniku te drugo potrebno prikupljanje dokaza.

POVIJESNI FELJTON

Kako su u proljeće '83. studenti završili na robiji kao 'fašisti' zbog pjesme koju su voljeli i partizani?

Vijeće Okružnog suda u Zagrebu osudilo je 11. travnja 1983. studente Marka Grubišića na kaznu zatvora od četiri godine, a Milana Sušca na kaznu zatvora od dvije i pol godine. Proglašeni su krivima jer su u studentskom domu Lašćina pjevali pjesmu „Marjane, Marjane” ubacivši u nju “nepodobne” riječi „crven-bijeli-plavi, pod kojim su pali Zrinski-Frankopani“, i „još jedno slovo ime Isusovo“

Nakon izvida državni odvjetnik će odlučiti ima li elemenata za otvaranje istrage. Druga opcija jest da tu tezu dokazi ne potvrde, tada se okolnosti smrti neće više ispitivati, ali će barem nezavisno tijelo sve provjeriti i utvrditi činjenice nakon kontradiktornih izjava Bandićevih suradnika. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 30

Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
13:51 22.03.2021.

bijelo i plavo ne treba miješati

NB
Na_Banani
14:41 22.03.2021.

Sad bi oni zataškali da je bio na kokainu i kod ljubavnice....najzanimljivije će bit za čuti tko je obukao bosanca dok mu je stalo srce na mladoj yebaljki.

DA
darwil
16:29 22.03.2021.

Njemu je Grad dodjelio grobno mjesto kao znamenitom građaninu važnom za Grad i Hrvatsku. Pa nije li mu obitelj Kumska mogla kupiti mjesto ? I po čemu je on to znamenit osim po optužnicama.