Angažirao nove stručnjake

Donald Trump, drugi put u kampanji, promijenio svoj izborni stožer

Foto: Reuters/PIXSELL
Donald Trump, drugi put u kampanji, promijenio svoj izborni stožer
17.08.2016.
u 22:20
Trump je pohvalio nove ljude kao izvanredno sposobne stručnjake 'koji obožavaju pobjeđivati i znaju kako pobijediti'
Pogledaj originalni članak

Republikanski kandidat Donald Trump drugi put u kampanji, promijenio je svoju ekipu i angažirao stručnjake koji bi mu, tri mjeseca do izbora za predsjednika Sjedinjenih Država, trebali pomoći da istrči završnicu ne zaostajući za demokratskom protukandidatkinjom Hillary Clinton.

Stephen Bannon, ravnatelj konzervativnog portala Breitbart News, bit će predsjednik Trumpova izbornog stožera, priopćeno je danas, a za izvršnu direktoricu imenovana je savjetnica republikanaca i stručnjakinja za ankete Kellyanne Conway

Trump: Znaju kako pobijediti

Trump je pohvalio Bannona i Conway kao izvanredno sposobne stručnjake "koji obožavaju pobjeđivati i znaju kako pobijediti". 

"Spreman sam učiniti sve što je potrebno da pobijedim i postanem predsjednik, jer naša zemlja ne može si priuštiti još četiri godine loše politike Obama-Clinton koja je ugrozila našu financijsku i fizičku sigurnost", rekao je.

Politički analitičari, međutim, ističu da savjetnici dosad nisu uspjeli obuzdati Trumpove zapaljive komentare. Angažiranje stručnjaka poput Bannona, kojega nazivaju 'fajterom' i "najopasnijim političkim operativcem u Sjedinjenim Državama", odraz je Trumpove želje da opet, po svaku cijenu, bude u središtu medijske pozornosti kao što je bio tijekom predizbora obilježenih burnim skupovima i zapaljivim govorima, ocjenjuje se.

Agencija AFP piše da rekonstrukcija izbornog stožera pokazuje da populistički milijarder nema strategiju kojom može proširiti svoje biračko tijelo. 

Demokratska kandidatkinja Hillary Clinton reagirala je na skupu u Clevelandu ocjenom da bez obzira na promjenu ekipe "Trump ostaje isti čovjek". Clinton prema anketama dobiva 47, a Trump 41 posto glasova.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar mason
mason
00:18 18.08.2016.

Korisnije bi mu bilo u borbi protiv Hillary da je naucio osnovne stvari o vanjskoj politici i to ispricao na tv .

AA
aabbcc
09:52 18.08.2016.

Ne ide sa bijelim, ne ide sa crnim.., ostalo ocajnom narodu jedino jos da proba sa zenom ili nekim ludim kao zadnja nada da im ne bude isti k.

MA
@Marsijanac
02:10 18.08.2016.

Clinton prema anketama dobiva 47, a Trump 41 posto glasova.>>>Najobicnija glupost. Uvijek treba pogledati tko provodi ankete. Prema jednoj provedenoj prije par dana u svih 50 drzava na 50,000 ljudi Trump vodi 81% napram 19% za Clinton...