sklonište od nasilja

Donacija Sigurnoj kući Vukovarsko - srijemske županije

Foto: Thinkstock
Donacija Sigurnoj kući Vukovarsko - srijemske županije
29.12.2014.
u 15:49
Prema riječima stručne suradnice Sigurne kuće Vjekoslave Morić donirana sredstva biti će iskorištena za svakodnevne potrebe kuće, a sve s ciljem da se njenim korisnicama osigura kvalitetniji i ugodniji boravak
Pogledaj originalni članak

Vukovarsko – srijemske županije donaciju od oko 9000 kuna koja je namijenjena za svakodnevni rad kuće. Radi se o sredstvima koja su za potrebe Sigurne kuće prikupljana od strane gospodarstvenika, obrtnika, građana…

Prema riječima stručne suradnice Sigurne kuće Vjekoslave Morić donirana sredstva biti će iskorištena za svakodnevne potrebe kuće, a sve s ciljem da se njenim korisnicama osigura kvalitetniji i ugodniji boravak. Istaknula je kako je u Sigurnoj kući trenutno smješteno devet osoba od kojih je šestero djece.

– Broj osoba stalno varira pa imamo nekoliko više ili pak manje osoba. Tako smo prošli tjedan imali u kući smješteno 14 osoba. Inače, kapacitet kuće je 20 osoba, rekla je Morić predstavljajući županijsku Sigurnu kuću. Dodaje kako se korisnicima tijekom boravka osigurava egzistencijalna i psihosocijalna potpora, kreativne i druge radionice kojima se podiže njihovo samopouzdanje. Dosadašnja iskustva iz sigurne kuće govore kako žene u njoj provode u prosjeku tri mjeseca.

– Neke budu mjeseca dana u njoj, a neke i godinu dana. Neke nam se vraćaju ali ipak veći je prosjek onih koje se ne vračaju, rekla je Morić. Ovom prilikom prokomentirala je i kako Obiteljski zakon i nije najbolji te kako bi trebalo mijenjati neke njegove odredbe i olakšati ženama.

– Trebalo bi ga mijenjati prema EU modelu. Nezgodno je kada žena prijavi nasilje policiji da se sud čeka i po nekoliko dana. U EU se nasilnik udaljava sa mjesta gdje živi za razliku od nas. Kod nas nije tako pa radi svega toga žene često odustaju od tužbi, rekla je Morić.

>>Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama: Svaka treća žena je žrtva

>>Bjelovarske volonterke prikupljale novac za Sigurnu kuću

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.