Prvi Opći sabor Domovinskog pokreta

Domovinski pokret od danas nema sufiks Škorina imena

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Sabor raspravljao o Zakonu o autorskim i srodnim pravima
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Sabor raspravljao o Zakonu o autorskim i srodnim pravima
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Sabor raspravljao o Zakonu o autorskim i srodnim pravima
06.02.2021.
u 15:06
Novost je da je Domovinski pokret Miroslava Škore sada samo Domovinski pokret
Pogledaj originalni članak

Domovinski pokret spreman je za lokalne izbore u svibnju – poručio je Miroslav Škoro nakon prvog općeg sabora njegove stranke, održanog u subotu u Zagrebu.

- Novost je da je Domovinski pokret Miroslava Škore sada samo Domovinski pokret. Kao što smi i obećali, sufiks mog imena i prezimena smo izbacili iz stranke jer smatramo da smo se dovoljno identificirali, predstavili javnosti i da ona jako dobro zna tko smo mi, naši saborski zastupnici i koje vrijednosti zastupamo – nastavio je Škoro.

Podsjetio je kako su stranku osnovali 29. veljače protekle godine, a rješenje o djelovanju dobili su 1. travnja te je tako svjetlo dana ugledala stranka Domovinski pokret Miroslava Škore.

- U teškim smo epidemiološkim uvjetima, u kojima su se održali i, po meni, isforsirani izbori za Hrvatski sabor, a mi smo ostvarili treći po redu rezultat i postali smo parlamentarna stranka. Ni godinu dana nakon dopuštenja za rad, održali smo i Opći sabor, na kojem smo organizacijski ustrojili stranku – naveo je.

Pojasnio je kako nisu mogli ranije ustrojiti stranku jer njihov statut traži da članovi Domovinskog odbora budu i predsjednici podružnica.

- Sada kada imamo 21 podružnicu, dakle u svih 20 županija i u Gradu Zagrebu, njihovi su predsjednici automatizmom i članovi Domovinskog odbora. Mogu se pohvaliti da smo u proteklih nekoliko mjeseci upornim radom i zalaganjem ustrojili preko 200 temeljnih ogranaka i organizacijskih ustrojbenih jedinica u cijeloj Hrvatskoj – kazao je Škoro.

Dosadašnji politički tajnik Mario Radić jednoglasno je jučer izabran i za zamjenika predsjednika stranke, dok je glavnim tajnikom imenovan Dario Žepina. Izglasano je i 18 članova Predsjedništva Domovinskog pokreta.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

LU
Ludwik
15:41 06.02.2021.

U DP-u ima dosta poštenih ljudi koji žele dobro Hrvatskoj što se za HDZSDP ne može reći. Nekako su previše mlohavi, mislio sam da će bolje iskoristiti desetak mandata, a time i prisutnost u medijima.

SP
Spezzi
15:59 06.02.2021.

Ako DP po namještenim anketama ima 8-9% onda znajte da stvarno ima 15%. Kreatori javnog mišljenja rade sanitarni koridor oko dviju partija štiteći svoje jasle. Velik je njihov strah da ne ostanu gladni...

ZZ
Zeko_zna
16:02 06.02.2021.

Morate biti glasniji, a ne tako tihi i pristojni. U ovoj zemlji samo galamdžije prosperiraju.