DISKRIMINIRA METKOVIĆ?

Objavljujemo dokumente koji dokazuju da je Kujundžić odbio projekt

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Milan Kujundžić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Milan Kujundžić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Milan Kujundžić
30.05.2019.
u 10:45
Iz tih je dokumenata sasvim razvidno da je ministar Kujundžić odbio financiranje pilot-projekta jer bi, po obrazloženju HZZO-a, to bilo diskriminirajuće prema ostalim hrvatskim pograničnim područjima, ponajprije Metkoviću i Pločama!
Pogledaj originalni članak

Ministar zdravstva Milan Kujundžić jutros je prije sjednice Vlade na pitanja novinara o tekstu koji je danas objavio Večernji list – da je na prijedlog HZZO-a odbio financiranje pilot-projekta prema kojem bi se godišnje spašavalo najmanje 70 ljudi sa sjeverozapada Istre (pogranično područje) u slovenskoj bolnici u Izoli jer bi to bilo diskriminirajuće prema Metkoviću i Pločama, rekao da nije točno da je Ministarstvo dalo takav odgovor.

Zato objavljujemo odbijenicu Ministarstva zdravstva i HZZO-a, koju su poslali istarskoj hitnoj te odgovor zamjenice ravnatelja istarske hitne dr. Gordane Antić Ministarstvu zdravstva. Iz tih je dokumenata sasvim razvidno da je ministar Kujundžić odbio financiranje pilot-projekta jer bi, po obrazloženju HZZO-a, to bilo diskriminirajuće prema ostalim hrvatskim pograničnim područjima, ponajprije Metkoviću i Pločama!

Sve dokumente možete pogledati u galeriji na vrhu članka!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 38

NO
Nordovest
12:07 30.05.2019.

Pa da , a nije diskriminirajuće kad vozite pacijenta iz Čapljine u Zagreb ( a ne u Mostar ili Sarajevo), ali iz Kumrovca ili Klanjca ne, nego u Zabok. Hrvati iz Hrvatske su uostalom u Hrvatskoj ionako manjina, ali nemaju prava manjina.

Avatar Ayatollah of Rocknrolla
Ayatollah of Rocknrolla
12:18 30.05.2019.

Cjela Istra i Hrvatska je opljackana od IDSa i ostalih jugokomunjara. Ali oni skacu odmah na zadnja kopita kada ima sanse nekoga drugoga nasumice optuziti.

DU
Deleted user
10:54 30.05.2019.

Baš me zanima, da je kojim slučajem Metković odabran za pilot projekt, da li bi onda bio odbijen. Svašta bi mogao reći ali dobijem crveni karton onda.