Nacionalna izložba

Dok, Rukub i Pilosus ljepotom i ponašanjem osvojili publiku i žiri

Foto: Ivica Galović/Pixsell
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Foto: Kinološka udruga Brod
29.05.2023.
u 17:40
Uz pobjedničkog hrvatskog ovčara bili su tu i dalmatiner, tornjak, posavski gonič, mali međimurski pas, istarski kratkodlaki gonič te istarski oštrodlaki gonič. Radi se o pravom nacionalnom blagu, s kakvim se ne mogu pohvaliti ni mnogo veće zemlje
Pogledaj originalni članak

Hrvatski ovčar Dok, mladi mužjak u vlasništvu Ante Žeravice iz Đakova proglašen je najljepšim na Nacionalnoj izložbi pasa svih pasmina CAC Brod 2023., koja je po 31. put održana u Slavonskom Brodu. Drugo mjesto osvojio je afganistanski hrt Rukub Bint Zaraa von Haussman vlasnice Mance Fojkar Gubina iz slovenskog Kranja, a treće havanezer Mysterious knight Pilosus u vlasništvu Maje Severinski iz Karlovca.

Izložba je održana na vanjskim terenima brodske Srednje škole Matije Antuna Reljkovića, a organizirala ju je Kinološka udruga Brod pod pokroviteljstvom Brodsko-posavske županije.

– Na ovogodišnjoj izložbi natjecala su se 273 psa iz 96 pasmina. Radi se o životinjama iz 10 zemalja iz bližeg i daljeg okruženja, a fascinira to što je sudjelovao i predstavnik daleke Velike Britanije – rekao je Željko Burazović, pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu.

Posebnost izložbe je što su posjetitelji na jednom mjestu mogli vidjeti svih sedam autohtonih hrvatskih pasmina pasa, što je iznimno rijetko. Uz pobjedničkog hrvatskog ovčara Doka, bili su tu i dalmatiner, tornjak, posavski gonič, mali međimurski pas, istarski kratkodlaki gonič te istarski oštrodlaki gonič. Radi se o pravom nacionalnom blagu, s kakvim se ne mogu pohvaliti ni mnogo veće zemlje.

Izložba koja se u Slavonskom Brodu održava od 1988. godine privukla je uzgajivače iz Austrije, Slovenije, BiH, Srbije, Mađarske, Njemačke, Češke, Slovačke, Velike Britanije i Hrvatske. Kinološka udruga Brod osnovana je 1967. godine i u tom razdoblju organizirala je šezdesetak specijalnih izložbi za pojedine grupe pasa i dvije međunarodne izložbe, a od organizacije nacionalnih izložbi nisu odustajali ni u vrijeme Domovinskog rata.

– Moramo se pohvaliti da je naša izložba jedna od tri najbolje organizirane u Hrvatskoj. Nismo zadovoljni samo mi, nego i izlagači, što je najbitnije. Hvala čelnicima Brodsko-posavske županije koji su u nama prepoznali jednu ozbiljnu udrugu – istaknuo je Miroslav Dudrak, predsjednik Kinološke udruge Brod.

O uspješno odrađenom poslu brodskih kinologa najbolje govore komentari uzgajivača pristiglih iz drugih zemalja, koji su na račun besprijekorno odrađene organizacije nizali same pohvale.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.