KARTA ECDS-A

Dobre vijesti za Hrvatsku: Sve regije službeno u zelenoj zoni

Foto: Damir Spehar/PIXSELL/Twitter screenshot
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Popunjene plaže na otoku Viru ne odaju dojam da je turistička sezona oslabila
Foto: Twitter screenshot
09.07.2021.
u 09:17
Iako je većina Europe u zelenoj zoni s odličnim epidemiološkim uvjetima, Portugal, Španjolska i Cipar imaju izrazito visoku dvotjednu incidenciju
Pogledaj originalni članak

Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDS) objavio je novu kartu Europe prema kojoj je Hrvatska potpuno u zelenoj zoni. 

Prema karti ECDC-a, cijela Hrvatska ima dvotjednu incidenciju nižu od 50, što nije bio slučaj na prijašnjim kartama kada su dijelovi zemlje, poput Sjeverne Hrvatske bili u žutoj zoni s nešto većom stopom zaraze. 

Iako je većina Europe u zelenoj zoni s odličnim epidemiološkim uvjetima, Portugal, Španjolska i Cipar imaju izrazito visoku dvotjednu incidenciju, zbog čega su u crvenoj zoni. 

Dijelovi Finske, Švedske, Norveške i Nizozemske označeni su žutom bojom, dok je cijela Irska i Lihtejnštajn u žutom. 

– Cilj ovih karata jest podržati preporuke Vijeća EU o mjerama putovanja u EU tijekom pandemije #COVID19 – stoji u tweetu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar horuk
horuk
11:28 09.07.2021.

Za sada odlicna novost za nas. U Spaniju se vise ne moze kao i u Portugal. Znaci turisti dolaze nama. Samo da zadrzimo malo kontrolu i obuzdamo one necivilizirane koji se ne drze nikakvih mjera, imamo mogucnost i ove sezone usporedno sa drugima dobro zaraditi i pokazati se pred svijetom kao zemlja koja ima neku civilizacijsku samokontrolu.

EB
EBERT
11:51 09.07.2021.

Ljepa vijest--- Tako morate biti i dalje. To vas oznaci kao disipliniranu Naciju.

AA
aabbcc
09:42 09.07.2021.

Ne znam ko farba ovu kartu ali kao interesantno virus hara gore u Norveskoj i Svedskoj bas tamo gdje nema ljudi ili je naseljenost 1 osoba /km2