Predškola

Do rujna otvara se novih 40 mjesta za male Pregrađane

Foto: ''
Do rujna otvara se novih 40 mjesta za male Pregrađane
15.03.2013.
u 16:00
Grade se dvije nove igraonice od po 60 kvadrata te hodnik i novi sanitarni čvor
Pogledaj originalni članak

U Dječjem vrtiću „Naša radost\" u Pregradi, ovog su tjedna započeli radovi na dovšetku druge faze dogradnje objekta dječjeg vrtića. Kako nam je rekla ravnateljica vrtića Gordana Krizmanić, nakon provedenog javnog natječaja, osnivač vrtića Grad Pregrada sklopio je ugovor s izvođačem radova Zanatskom zadrugom Kunagora iz Pregrade u iznosu od 395.455,08 kuna bez PDV-a, tj. od oko pola milijuna kuna s PDV-om.

200-tinjak novih kvadrata

- Ova druga faza obuhvaća zidarske radove u unutrašnjosti, izolaciju, vodoinstalaterske, strojarske, stolarske, elektro i druge radove koje je potrebno obaviti za stavljanje prostora u funkciju. Oni bi trebali biti završeni u roku od 90 dana, nakon čega bi se ti prostori trebali i opremiti novom opremom. Nadamo se da će se oni opremiti do početka nove vrtićke godine u rujnu - rekla je ravnateljica Gordana Krizmanić.

Dodaje kako trenutno raspolažu s prostorom od 660 četvornih metara i imaju 114 djece u dvije jasličke i tri predškolske grupe. Nadogradnjom novog prostora od preko 200 četvornih metara dobit će se novih do 40-ak mjesta, zavisno o primjeni novog pedagoškog standarda od rujna.

- Izgradit će se dvije nove igraonice, svaka sa po 60 četvornih metara, veliki hodnik te novi sanitarni čvor. Novi prostori će nam omogućiti daleko kvalitetnije provođenje tjelesne aktivnosti djece, ali i osigurati siguran upis sve djece s područja grada Pregrade. Isto tako moći ćemo primiti i djecu iz susjednih općina koje gravitiraju prema nama - iz Petrovskog gdje nema vrtića te s područja Huma na Sutli gdje su im kapaciteti premali.

Predškola samo ujutro

Ako ne bude novca i vrtić ne bude opremljen do rujna, svejedno ćemo dobiti lijep prostor za vježbanje i razne dodatne sadržaje, ali ćemo i predškolu moći održavati samo u jutarnjim satima - rekla nam je ravnateljica Gordana Krizmanić.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.