zeleni korak

DM donirao OŠ Antuna Baurea iz Vukovara: Nagrada za trud i ekološku osviještenost

Foto: Branimir Bradarić
OŠ Antun Bauer,Vukovav,nagrada,donacija
Foto: Branimir Bradarić
OŠ Antun Bauer,Vukovav,nagrada,donacija
Foto: Branimir Bradarić
OŠ Antun Bauer,Vukovav,nagrada,donacija
20.11.2014.
u 13:26
Mladi ekolozi iz Vukovara bili su među najuspješnijima u akciji Zeleni korak i 2012. godine
Pogledaj originalni članak

Radi rezultata ostvarenih u okviru akcije sakupljanja i recikliranja papira Zeleni Korak Osnovna škola Antuna Bauera iz Vukovara dobila je na ime donacije pametnu ploču i kante za sortiranje otpada. Donaciju je osigurala tvrtka DM s obzirom da je ova vukovarska škola jedna od šest najuspješnijih škola u akciji Zeleni korak. Njeni učenici su tijekom akcije sakupili i reciklirali više od osam tona starog papira.

- Kad sam vidjela dm natječaj Zeleni korak, znala sam da moramo sudjelovati!  Radimo ono što volimo i u čemu smo uspješni – štitimo prirodu, a postoji mogućnost za osvajanje pametne ploče i kanti za otpad – toga nikad dosta. Postavili smo si cilj i ostvarili ga! Pohvaljujemo vašu tvrtku zbog ove ekološke inicijative, iako vam ekologija nije primarna djelatnost, a nagradama ste pokazali da osluškujete potrebe obrazovanja današnjih učenika. Jako smo sretni i zadovoljni donacijom koja će obogatiti odgojno-obrazovni proces u našoj Školi. Zahvaljujemo vam i rado ćemo sudjelovati i u vašim budućim akcijama, rekla je profesorica pedagogije Ivana Dragšić.

Inače, mladi ekolozi iz Vukovara bili su među najuspješnijima u akciji Zeleni korak i 2012. godine kada ih je DM nagradio ugradnjom uređaja Krijesnica, odnosno, izvornim hrvatskim proizvodom koji, osim što štedi električnu energiju, osigurava prirodno svjetlo koje nije štetno za oči. U Zelenom koraku, akciji održanoj u sklopu dm green city projecta, sudjelovalo je više od 30.000 osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske koji su sakupili i reciklirali više od 250 tona starog papira.

Uz OŠ Antuna Bauera, pametnim pločama i kantama za sortiranje otpada ukupne vrijednosti veće od 35.000 kuna, DM je nagradio i OŠ Dore Pejačević (Našice), OŠ Studenci (Studenci), Područnu Školu Zaostrog (Zaostrog), PŠ Gotalovo (Gotalovo) te PŠ Prezid (Prezid). - Akciju Zeleni korak u DM-u smatramo ulogom u bolju budućnost jer želimo pomoći u odgajanju ekološki osviještenih građana,  izjavila je predstavnica DM-a Ivana Cigić.

>>Donacija progeCAD programskih rješenja u iznosu od 2 milijuna kuna

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.