ŽIVOT JOJ UGROŽEN

Djevojčicu (11) silovao očuh, a Čile joj zabranjuje pobačaj!

Foto: Pixsell
Djevojčicu (11) silovao očuh, a Čile joj zabranjuje pobačaj!
12.07.2013.
u 14:59
Djevojčicu je očuh (32) seksualno iskorištavao pune dvije godine. Čileanski zakon joj zabranjuje pobačaj
Pogledaj originalni članak

Šokantan slučaj nasilja nad djetetom iz Čilea sablaznio je svijet. Tamo je 11-godišnjakinja koju su mediji prozvali Belen zatrudnjela nakon što ju je silovao očuh (32). Iako liječnici tvrde da je i njoj i 14-tjednom fetusu ugrožen život, u Čileu je pobačaj zakonom zabranjen i nije ga moguće izvršiti bez odobrenja države, upozorava Amnesty International. Organizacija koja se bori za ljudska prava zatražila je od Čilea da u ovom slučaju napravi iznimku koja će 11-godišnjakinji spasiti život.

- Država mora djevojčici omogućiti psihološku, medicinsku i svu ostalu pomoć. Njezin život, zdravlje i nade su u rukama Čilea - upozorio je AI.

Dok borci za ljudska prava pokušavaju smekšati kruta zakonska pravila, policija je uhitila očuha koji je priznao da je pokćerku seksulano iskorištavao pune dvije godine!

>>Desetogodišnja Meksikanka carskim rezom rodila dječaka

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

LU
luftbrenzer
20:58 28.08.2014.

Ne treba se čuditi što tamo rade tom djetetu. Umjesto da je je glavni prijepor kako kazniti očuha zločinca, raspravlja se kako na silu poroditi dijete koje je zanijelo zločinačkom činidbom. Ne smije se zaboraviti da je Čile pretežito katolička džamahirija, pa otuda slijedi "poštivanje" koje iskazuju kroz tražbinu prisilnog porod, čime se daje blagoslov zločinačkom zatrudnjenju djevojčice, a ujedno se istu još jednom siluje, ovaj put pod okriljem zakona, makar ista i smrtno stradala u dječjoj trudnoći. A onda se kršćanski svijet tobože zgraža nad arapskim viđenjem ljudskih sloboda, naročito žena i djece.