Pedofilija na internetu

Djevojčici (7) slao poruke da mu pošalje fotografiju bez majice, no ovo nije očekivao

Foto: Facebook
Brad Summer
Foto: Facebook
Brad Summer
Foto: Facebook
Brad Summer
Foto: Facebook
Brad Summer
Foto: Facebook
Brad Summer
Foto: Facebook
Brad Summer
Foto: Facebook
Brad Summer
Foto: Facebook
Brad Summer
31.08.2017.
u 11:16
Brad Summer iz Illinoisa vidio je čudne poruke na mobilnoj aplikaciji kojom se igrala njegova kći, a onda je shvatio o čemu je riječ
Pogledaj originalni članak

Iako je to do prije nekoliko godina bilo nezamislivo, u današnje vrijeme postalo je normalno da djeca već u prvom razredu imaju mobitele, a s kretanjem u školu otvaraju i profile na društvenim mrežama.

Iako su djeca aktivna na internetu samo zato što žele biti kao i drugi njihovi prijatelji iz razreda ili naselja u kojem žive, mnogo puta čak ni njihovi roditelji nisu svjesni kakve se sve opasnosti iza toga kriju.

Foto: Facebook
Brad Summer

Na teži način u to se uvjerio otac sedmogodišnje Madi, Brad Summer. Djevojčica se igrala na jednoj mobilnoj aplikaciji koja dopušta objavljivanje videa uz glazbu kada joj se privatnom porukom javio jedan muškarac.

On se skrio pod imenom Jessy i predstavio se kao devetogodišnja djevojčica. No, kada je počeo slati poruke bilo je jasno o čemu se radi.

Pedofil je djevojčicu tražio da mu pošalje svoje fotografije, a kada mu je ona poslala jednu, on je tražio da mu pošalje drugu bez majice. Srećom, djevojčica je prepoznala da to ne bi smjela učiniti i odgovorila mu da joj majka ne dopušta i prestala se dopisivati.

Kasnije je poruke vidio njezin otac koji je ujedno i policajac pa je odmah istražio tko šalje poruke, a o tome je obavijestio i nastranog muškarca.

Foto: Facebook
Brad Summer

– Ovdje njezin otac i uz to sam policajac. Locirali smo tvoju IP adresu i lokaciju i preporučujem ti da se držiš podalje od bilo kojeg drugog kontakta – napisao mu je otac, a poruku je odmah objavio na društvenim mrežama i tako upozorio druge roditelje čija djeca koriste istu aplikaciju. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

VI
Vito
12:37 31.08.2017.

– Ovdje njezin otac i uz to sam policajac. Locirali smo tvoju IP adresu i lokaciju i preporučujem ti da se držiš podalje od bilo kojeg drugog kontakta – napisao mu je otac, a poruku je odmah objavio na društvenim mrežama i tako upozorio druge roditelje čija djeca koriste istu aplikaciju. ::::::::::::::::: Umjesto da mu je poslao pitanje kao djevojčica i dobio njegovu privatnu adresu pa, kao policajac, došao s dokazima o kriminalu tog pedofila on ga je samo skrenuo sa svoje kćeri na neku drugu aplikaciju. ____________ Potpuno nepromišljeno kao policajac, ali i razumljivo kao otac. _________ No, pedofile se ne plaši saznanjima i objavama njihovih IP adresa, nego objavoama njihovih kućnih adresa i njihovih slika, imena i prezimena. _____ Ako oni sebi dopuštaju uništavati dječje živote, ne vidim baš nikakvog opravdanja ne uništiti njihove živote objavljivanjem njihovog imena, prezimena i adrese.

DU
Deleted user
11:29 31.08.2017.

Naj lakše je djeci gurnuti u ruke mobitele pa neka se sami brinu o sebi,pa kada tako nadrljaju,srećom ovdje je na vrijeme reagirano,onda ti roditelji traže krivca u svemu drugome amo ne u sebi. Kakav fb sa osnovnoj školi i ostali hoće li dijete biti lošije ako nema fb.

LI
liffalil
16:35 31.08.2017.

Kao otac djevojčice i tri dečka... ja bih probao dogovoriti susret s njim... a onda mu te prstiće s kojim tipka i pipka malo naštimati i prepraviti, pa nek tipka i dalje!