Ostavila poruku učiteljici

Djevojčica odbila riješiti zadatak iz matematike: Ovo je uvredljivo!

Foto: Shuttershock
matematika
Foto: Getty Images
profesorica
Foto: Naomi Pacheco
zadatak
14.10.2019.
u 09:18
U zadatku je morala odgovoriti koliko je kilograma teža jedna djevojčica od druge, što je 10-godišnjakinja smatrala poprilično nepristojnim
Pogledaj originalni članak

Djevojčica Rhythm Pacheco (10) iz američke savezne države Utah neugodno se iznenadila kada je pročitala zadatak iz matematike koji je dobila za domaću zadaću.

Odmah je pozvala svoju majku, no ne da joj pomogne riješiti ga, nego da joj kaže kako ga neće riješiti jer je uvredljiv.

Naime, u zadatku je morala odgovoriti koliko je kilograma teža jedna djevojčica od druge, što je 10-godišnjakinja smatrala poprilično nepristojnim.

Djevojčica je zbog toga zaokružila pitanje i napisala: ''Ovo je  uvredljivo!'' Dodala je: ''Oprostite, neću napisati ovo, jako je nepristojno''.

Njezina majka Naomi objasnila je kako djevojčica smatra da je pitanje uvredljivo za mnoge mlade djevojke koje se osjećaju nesigurno u vezi sa svojim tijelom, piše Today.

Foto: Naomi Pacheco
zadatak

Osim toga, djevojčica je napisala i poruku svojoj profesorici matematike.

"Ne želim biti nepristojna, no mislim da taj matematički problem nije bio ugodan. Osuđuje težinu ljudi", napisala je, između ostaloga, djevojčica profesorici, nakon čega je postala senzacija na internetu.

– Bilo me strah da ću upasti u nevolje jer nisam odgovorila na pitanje, no razgovarala sam s učiteljicom i osjetila sam da je na mojoj strani – objasnila je djevojčica.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 64

FR
Frtajler
09:58 14.10.2019.

Opako proseravanje. Uskoro će kruške i jabuke biti zabranjene zbog rasizma jer je opće poznato da su kruške fašističko voće i ne žele se mješati s jabukama.

NA
Namcor
09:42 14.10.2019.

Apsolutno nepotrebno! To kažem ja, kao pretila osoba koja ovakav zadatak ne smatra uvredljivim.. Zašto bi se netko vrijeđao u moje ime? Osim toga, 35kg se ne smatra pretilim, u odnosu na nečijih 29. To je težina djeteta iz razredne nastave....kada politička korektnost zalazi u matematiku, onda znamo da je sve otišlo u Honduras...

Avatar rubinet
rubinet
10:27 14.10.2019.

Mala je mudrijašica napisala: "Sorry I wont right this its rood" Katastrofalan engleski jezik. Neka puuuno poradi na gramatici i pravopisu . Sorry,I won't write.It is rude.