Foto: vl
Foto: vl

Djeca vrtića i osnovnih škola posjetila gradonačelnika Crikvenice

05. 10. 2017. u 16:13 0
Dječji tjedan obuhvaća razne izlete, sportske igre i natjecanja, a jedna od aktivnosti koja je za mališane zasigurno drugačija je posjet gradonačelniku Damiru Rukavini.

Svake se godine Dječji tjedan u Crikvenici obilježava nizom raznih aktivnosti za djecu pa je tako i ove godine program Dječjeg tjedna veoma bogat i raznolik.

Poslovni uzlet U Crikvenici edukativna manifestacija kojom se podiže konkurentnost poduzetništva

Obuhvaća razne izlete, sportske igre i natjecanja, pričaonice, likovne radionice i slično. Jedna od aktivnosti koja je za mališane zasigurno drugačija je posjet gradonačelniku Grada Crikvenice Damiru Rukavini koji svake godine s posebnim veseljem ugosti
djecu i njihove odgojiteljice i učiteljice. Ove su godine u posjet gradonačelniku Rukavini došla djeca Dječjeg vrtića Radost te djeca iz dviju crikveničkih osnovnih škola, osnovne škole Zvonka Cara i Osnovne škole Vladimira Nazora.

Mališane je u Sali za sastanke Gradske uprave dočekao gradonačelnik sa svojom zamjenicom Ivonom Matošić gdje su se djeca smjestila, a za vrijeme razgovora su se mogli okrijepiti finim zdravim grickalicama i voćem. Djeca su bila izrazito vesela i ponosna što mogu razgovarati s gradonačelnikom te se našlo ovdje mnogo tema. Prije svega su se svi predstavili – rekli svoja imena te školu
i razred koji idu, odnosno uzrast i vrtić. Jedan je dječak objasnio kako se bira predsjednik razreda, a gradonačelnik je djeci rekao što on radi i što se radi u Gradskoj upravi sve radi.

Istaknuo je kako mu je jako drago vidjeti djecu u ovako velikom broju i da upravo stoga i Grad Crikvenica potiče roditelje raznim olakšicama i pogodnostima da se lakše odlučuju za više djece. Djeca su imala pregršt zanimljivih ideja, prijedloga i pitanja. Zanimalo ih je može li se u Crikvenici napraviti Pet centar, postoji li mogućnost za jednim zatvorenim bazenom ili možda kinom na otvorenom.

Posebno su im zanimljive sprave za vježbanje na otvorenom te su izrazili želju da se takve sprave postave i ispred njihove škole.
U razgovoru i smijehu je tako za čas prošlo sat vremena, a djeca su se puna dojmova vratila u svoje škole i vrtiće.

ISTRAŽIVANJE Samo 2 posto učenika ima 'poduzetni profil' i sklono je riziku

Digitalna sigurnost 198 škola s 9000 djece obilježilo Dan sigurnijeg interneta

Krunoslav Katičić Grad treba svoje poslovne prostore ponuditi mladim poduzetnicima

pogledajte na vecernji.hr

Još nije ostavljen niti jedan komentar! Pokrenite raspravu!

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".