Na sudu

Đapić: Nisam kriv, bila je to reakcija na napade!

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Đapić: Nisam kriv, bila je to reakcija na napade!
27.04.2011.
u 16:22
Đapić na sudu odgovara jer je doveo u pitanje mirovinu Ruže Tomašić
Pogledaj originalni članak

Počasni šef pravaša Anto Đapić sjeo je na optuženičku klupu Općinskog suda u Osijeku jer ga je bivša bliska suradnica Ruža Tomašić tužila za klevetu.

– Smatram da nisam kriv – izjavio je okrivljenik.

Đapića je Tomašić pozvala na odgovornost jer je doveo u pitanje njezinu saborsku mirovinu. "Ona je dobila mirovinu na temelju posebne Vladine uredbe! Stoga ja pitam: Što je to ona odradila za HDZ?", izjavio je za jedan lokalni list u kolovozu 2009.

Tomašić je odgovorila tužbom ističući da ju je Đapić omalovažio iznoseći sud o njezinim moralnim osobinama i imputirajući joj da je potkupljiva. Na sudu se jučer, pak, nije pojavila.

– Žao mi je ako se osjetila povrijeđenom, ali ta je izjava, koja je izvučena iz konteksta, bila samo reakcija na brutalne napade na mene. Ona i njezini suradnici dovodili su u pitanje moju saborsku mirovinu, a ako je moja nemoralna, onda je i njezina – kazao je Đapić nakon rasprave.

Smatra da do spora nije trebalo ni doći jer njemu, kaže, nije palo na pamet tužiti nju.

– Nisam znao da je ona tako osjetljiva, mislio sam da je čvršća, stabilnija – zaključio je. Rasprava se nastavlja 2. lipnja.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

KV
kvaka
17:22 29.04.2011.

Sramota me je što sam Pravaš! Odvratni kruhoborci su nas uništili,fuj ljigavci iz svih HSP-ova! Starčević bi vas se davno odrekao,za čega smo se borili?

OB
-obrisani-
23:39 29.04.2011.

Djapić neka idući put kad osjeti potrebu biti humanist ato izvede u svojoj zgradi!

MR
mravac
20:50 29.04.2011.

Kako se grebu da je sramota! Ovaj ološ iz susjedne države,gori su od srbadije koje smo se riješili. A dotična dama ima Kanadsku mirovinu kao policajka,zašto se ne grebati i u Hrvatskoj.