bravo malena

Divna vijest o Lavi stiže iz SAD-a: 'Prvi put je sama tražila da hoda. Živote, hvala ti'

Foto: Instagram
Lava Petrušić
Foto: Instagram
Lava Petrušić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Zagreb: Malena Lava Petrušić s obitelji putuje na liječenje u SAD
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Zagreb: Malena Lava Petrušić s obitelji putuje na liječenje u SAD
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Zagreb: Malena Lava Petrušić s obitelji putuje na liječenje u SAD
07.06.2023.
u 08:14
Bolnica UCLA, u kojoj se Lava liječi, obitelji je ponudila da Lavu uključe u dvije studije o spinalnoj mišićnoj atrofiji, što su s oduševljenjem prihvatili.
Pogledaj originalni članak

Majka male Lave koja je ranije ove godine ujedinila zemlju u cilju da se skupi novac koji joj je bio potreban za put u SAD javila se na Instagramu i izvijestila o napretku djevojčice nakon što je primila terapiju za spinalnu mišićnu atrofiju.

"Bez ortoza ! Hej! Nije mogla stajati bez ortoza, uspravna nimalo. Niti pola sekunde. Danas je prehodala držeći se, dužinu od 2 metra. Odmah je govorila da ju boli i spuštala se. Najvažnija stvar se danas dogodila - PRVI PUT je SAMA tražila da hoda. I što da ja više na to kažem. Hvala ti. Hvala tebi koja ovo čitaš. Osjeća se po cijelom tijelu. Odluka koja je donijela, mir. Zahvalnost. Ludost. Priliku. Inatljivost. Prkos. Ljubav. Zajedništvo. Mir. I još malo mira. Živote, hvala ti", stoji u objavi na Instagramu.

Podsjetimo, bolnica UCLA, u kojoj se Lava liječi, obitelji je ponudila da Lavu uključe u dvije studije o spinalnoj mišićnoj atrofiji, što su s oduševljenjem prihvatili.

VEZANI ČLANCI:

Lava će dobiti priliku biti uključena u kliničku studiju koja prati napredak djece koja su primila Zolgensmu sljedećih 15 godina i to u suradnji s Novartisom i UCLA studiju koja pet godina prati napredak i stanje skolioze kod djece koja su primila Zolgensmu. 

VIDEO: Majka podijelila vijest o Lavinu stanju: 'Dobila je rijetku nuspojavu'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.