Varaždin

Direktoru uvjetna zatvorska kazna zbog neisplate plaća radnicima

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Direktoru uvjetna zatvorska kazna zbog neisplate plaća radnicima
13.09.2017.
u 14:55
Iako je ne na računu poduzeća bilo dovoljno novca
Pogledaj originalni članak

Na sedam mjeseci uvjetne zatvorske kazne osuđen je vlasnik tvrtke iz Donje Višnjice u Varaždinskoj županiji koji radnicima nije isplaćivao plaće, iako je ne na računu poduzeća bilo dovoljno novca.

Od 1. siječnja do 31. listopada 2015., kao direktor je prekršio Zakon o radu jer zaposlenicima nije isplatio ugovorene iznose plaća, bilo u cijelosti ili djelomično, u ukupnom iznosu od 590.541 kune.

Time je stekao nepripadajući imovinsku korist za sebe, a na štetu pedesetak radnika, navodi se u presudi Općinskog suda u Varaždinu, koji je poduzetniku izrekao uvjetnu kaznu.

Ne počini li u roku od dvije godine novo kazneno djelo, neće morati iza rešetaka. Njegova tvrtka osuđena je na 20.000 kuna novčane kazne. Inače, direktor je u travnju 2015. bio osuđen zbog krivotvorenja isprave, također na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci, a rok kušnje istekao mu je u travnju ove godine.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

JA
jamesd
15:02 13.09.2017.

Uvjetna ?????? Idem van iz ove države !

MU
mulag
16:21 13.09.2017.

možete mu ga popljugat

Avatar Darko zg
Darko zg
00:13 14.09.2017.

prestrašno što se ovdje događa