Autocesta A-12

Dionica Ipsilona dobila građevinsku, gradnja idući tjedan?

Foto: Ivan Brkić/PIXSELL
Dionica Ipsilona dobila građevinsku, gradnja idući tjedan?
12.05.2011.
u 08:00
Koprivničko-križevački župan medijima je odaslao kopiju dozvole, kao dokaz da su realni radovi na 12,5 kilometara prve dionice
Pogledaj originalni članak

Valjda da bi umirio kritičare u javnosti i među političkim rivalima, koprivničko-križevački župan Darko Koren preko svojeg ureda medijima je jučer poslao kopiju građevinske dozvole za autocestu A12, dionicu Gradec-Gola, konkretno za dionicu od Gradeca do Vojakovačkog Kloštra. Dozvolu je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva izdalo 29. travnja, dva dana nakon što je Koren u Križevcima izjavio da će biti izdana uskoro, te da bi gradnja podravsko-bilogorskog Ipsilona konačno trebala početi u svibnju ove godine.

Dozvola na 19 stranica navodi da Hrvatske autoceste kao investitor, na kraku A-12, tj. dijelu od Gradeca do Vojakovačkog Kloštra, na 12,475 kilometara mogu graditi cestu, čvorove, putne prijelaze i prolaze, objekte i odvodnju, a da bi bilo jasnije o čemu se radi, pobrojano je 57 tzv. knjiga, kao dijelova glavnog projekta, s opisima lokacija, vrstom projekta, brojem i autorom, dok su u obrazloženju i opisi brojnih izvješća i potvrda stručnih tijela i ustanova.

HAC može pristupiti gradnji po pravomoćnosti dozvole, a zanimljivo je kako “ona prestaje važiti ako se s radovima na građevini ne započne u roku od dvije godine od dana pravomoćnosti građevinske dozvole”. No, toliko je vremena već izgubljeno otkad je gradnja oba kraka – A-12 i A-13 stala odmah nakon svečanog otvaranja radova prije pune dvije godine.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar pretorijanac
pretorijanac
08:10 12.05.2011.

Još jedno Korenovo zamagljivanje javnosti ....... pa njemu i njegovom mentoru Friščiću nitko u ovoj županiji više ne vjeruje !