odobren joj povratak

Dida, dida, idem kući!, veselim glasom javila se Stephanie

Foto: 'Daniel Kasap/PIXSELL'
'25.09.2012., Zracna luka Pleso, Zagreb - Stephanie Milda odlazi na operaciju u SAD. Obitelj Milda. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
Foto: VL
stephanie milda (1)
Foto: ''
'stephanie_nnn_unu_181012'
Foto: ''
'stephanie02_nnn_unu_111012'
28.12.2012.
u 09:23
Dr. David Frim nakon detaljnog pregleda bio je zadovoljan. Stephanie prije povratka još mora na kontrolu pedijatru i ortopedu.
Pogledaj originalni članak

– Stephanie je svladala još jednu prepreku i za dva tjedna vraća se kući – ushićeno nam je rekla Anita Milda, majka petogodišnje Zadranke koja je bolovala od teške malformacije mozga, a od kraja rujna liječila se u Sveučilišnoj bolnici u Chicagu.

Hrabra djevojčica 27. prosinca bila je naručena na detaljan pregled kod dr. Davida Frima, koji je konstatirao da ne postoji više nijedan razlog za daljnje zadržavanje u Chicagu. Prije povratka u Hrvatsku Stephanie još mora na kontrolu pedijatru i ortopedu.

Jedva čeka putovanje

– Kući putujemo za 10 do 15 dana, a sutra ću od uprave bolnice dobiti izvješće koliko je novca potrošeno za liječenje i pisani nalaz dr. Frima – rekla je Stephaniena majka i dodala da se Stephanie beskrajno raduje povratku, a na put preko Bare zajedno će krenuti cijela obitelj jer su pred božićne blagdane u Chicago doputovali i tata Ivica sa starijom kćeri Melanie.

Baka Ruža i djed Ivica Milda iz Velikog Grđevca svake večeri razgovaraju s unučicom i snahom Anitom.

– Čuli smo se u četvrtak navečer, Stephanie mi je rekla: „Dida, dida, idem kući!“ Bila je vesela, kao i uvijek. Svaki dan ili mi zovemo njih ili oni nas, pratimo sve što se događa. Rekao sam joj da je puno volimo i da je jedva čekamo, a ona je odgovorila: „Dida, i ja volim tebe i baku“ – ispričao nam je gospodin Milda, koji se nada da će sin i snaha prije odlaska u Zadar nekoliko dana provesti Velikom Grđevcu.

– Teško se živi, ali kod nas na selu uvijek ima svega. Ako dođu, pripremit ćemo veliko slavlje. Novca nema, ali ljubavi je u našoj obitelji uvijek bilo – dodali su baka i djed.

Osnivanje zaklade

A Anita i Ivica, roditelji malene Stephanie, čija su ljubav i briga za bolesno dijete, ujedinili cijelu Hrvatsku u humanitarnoj kampanji „Samo želim biti zdrava“, još jednom su naglasili kako će po povratku u domovinu javnosti predočiti cjelokupni izvještaj o liječenju u Americi te će se tada znati više i o mogućoj realizaciji osnivanja zaklade za pomoć teško oboljeloj djeci.

Podsjetimo, Stephanie je u listopadu u Chicagu operirana od ACM sindroma kod svjetski priznatog stručnjaka za ovu rijetku bolest mozga dr. Davida Frima, a od početka studenoga svakodnevno je odlazila na postoperativnu fizikalnu terapiju. Odlasku na liječenje u Ameriku prethodila je neuspješna operacija u Zagrebu i odbijanja HZZO-a da plati troškove liječenja u inozemstvu. Humanitarnom kampanjom u 20-ak dana prikupljeno je 2,6 milijuna kuna, više nego dovoljno za odlazak na liječenje.

– Još jednom zahvaljujemo svim ljudima dobra srca, medijima, tvrtkama i institucijama koji su nam pomogli u najtežim trenucima – naglasila je Anita Milda.

>>"Nedostaju nam kuća i prijatelji, ali moramo izdržati još malo"

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

HR
hrvatin
14:21 28.12.2012.

Sretan povratak kuci i svako dobro maloj i obitelji.

MS
mare_split
19:54 28.12.2012.

poslužite se, 'besplatno' je!: 'komentator': mare_split lozinka: zirona Zbogom Admine!

LI
liliZG
12:12 28.12.2012.

Hvala bogu, ......sve dobre želje malenoj Stephanie i njenoj obitelji!!!!!!!!!!!