Otkrivena i lažna ambasada Nizozemske

Deset godina vodili lažnu američku ambasadu u Gani

Foto: Reuters/PIXSELL
Deset godina vodili lažnu američku ambasadu u Gani
06.12.2016.
u 06:30
Cijelom operacijom vođenja lažne ambasade upravljali su kriminalci iz Turske i Gane uz pomoć lokalnih političara i jednog odvjetnika
Pogledaj originalni članak

Punih deset godina u jednoj zgradi u središtu Accre, glavnog grada Gane, radila je lažna američka ambasada u koju su građani dolazili po vize, ali i druge dokumente potrebne za odlazak u Sjedinjene Američke Države. Sada je akcijom specijalnih policijskih postrojbi u suradnji sa službama iz SAD-a toj praksi došao kraj, objavio je State Department. Unatoč činjenici kako u Accri postoji i pravo veleposlanstvo SAD-a koje izgleda slično poput kompleksa američkog veleposlanstva u Zagrebu, naivni građani iz različitih dijelova Gane, Toga i Obale Bjelokosti posjećivali su zgradu na kojoj je tri dana u tjednu bila izvješena američka zastava, a na zidu je stajala slika Baracka Obame. Istraga je pokazala kako su vize za SAD građanima naplaćivali oko 6000 dolara.

Cijelom operacijom vođenja lažnog veleposlanstva upravljali su kriminalci iz Gane i Turske u suradnji s lokalnim vlastima i jednim odvjetnikom, koji su im osiguravali autentične dokumente i isprave. U premetačini prostorija pronađeno je tako više od 150 putovnica različitih država, kao i vize za države schengenske zone, Indije i Južne Afrike, te rodni listovi i drugi lažni dokumenti. Zanimljivo je kako je u blizini lažne američke ambasade otkrivena i lažna ambasada Nizozemske, no još nije poznato što je u njoj pronađeno ni tko je njome upravljao.     

>> Američka ambasada u Bruxellesu evakuirana zbog sumnjivog vozila

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

RU
rodijak Ujo
09:16 06.12.2016.

ambasada ili veleposlanstvo ??? Rade li lektori u VL ???

SO
sokreta
07:03 06.12.2016.

to je biznis