U Starigradu Paklenici već godinama stoji ulična ploča s imenom Ulice dr. Ante Pavelića

Deseci tisuća turista ljeti prolaze uz ploču s imenom ratnoga zločinca

Foto: Filip Brala/PIXSELL
Deseci tisuća turista ljeti prolaze uz ploču s imenom ratnoga zločinca
08.02.2010.
u 18:43
Krste Ramić, načelnik Općine Starigrad Paklenica, tvrdi kako je ploča već jednom bila uklonjena, ali netko ju je ponovno vratio na isto mjesto.
Pogledaj originalni članak

STARIGRAD PAKLENICA - Ploča s imenom Ulice dr. Ante Pavelića i kućnim brojem 71 te hrvatskim grbom u gornjem lijevom kutu već godinama se nalazi na Jadranskoj magistrali gotovo u samom središtu Starigrada Paklenice!

Da ploča s imenom ratnoga zločinca već godinama stoji na mjestu kojim, osobito ljeti, prolaze možda i deseci tisuća turista, osim po korodiranim maticama kojima je pričvršćena na betonski zid, potvrdila nam je i jedna mještanka Starigrada, koja se nije htjela predstaviti.

- Ta ploča tamo stoji već godinama i meni to ne smeta. I takvu i bilo kakve ploče može postaviti tko hoće, a nisam čula da ju je dosad netko pokušao skinuti. A ovu ploču na zid je postavio rođak mojeg supruga. Eno vam ga tamo u njegovoj kući pa ga pitajte - dobacila je mještanka.

No muškarac za kojega nam je rekla kako je rođak njezina supruga nije samo opovrgnuo da je on postavio tu ploču, nego je ustvrdio kako ni ne zna da ta ploča uopće postoji.

- Nisam to vidio, nemam pojma o čemu pričate. Što će mi smetati ploča? Smeta li vama ta ploča? - zapitao nas je mještanin koji se također nije htio predstaviti.

Da mu je poznata priča o ploči s imenom Ulice dr. Ante Pavelića, danas nam je potvrdio i načelnik Starigrada Krste Ramić. On je kazao kako je prije nekoliko godina o postojanju takve ploče netko izvijestio policiju, nakon čega je uklonjena.

- Meni nepoznati pojedinac ploču je postavio na površinu koja nije javna, nego se nalazi na križanju Jadranske ceste i jedne sporedne uličice. Općina će na ovaj slučaj svakako reagirati i obavijestiti policiju - najavio je načelnik Ramić.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 101

SE
seljak
20:18 08.02.2010.

Hahahah, koji moral. A da se najljepši trg u Zagrebu zove po najvećem krvniku Titu, to nikog ne smeta.

OB
-obrisani-
20:21 08.02.2010.

Onima kojima smeta neka okrenu glavu kada prolaze pokraj sve dok se ne skine tabla u Zagrebu \"Trg zločinca Tita\".

ZE
zendraf
19:14 08.02.2010.

Jadno, jadno!