Trojici Riječana počelo suđenje za sprečavanje dokazivanja

Dervishi: Zamolio sam ga da svjedoči, a ne mitio

Foto: Pero Lovrović/VLM PIXSELL
Dervishi: Zamolio sam ga da svjedoči, a ne mitio
18.09.2009.
u 20:41
Kazneni postupak izdvojen je iz velike optužnice kojom je Dervishi, zajedno s “ekipom” partnera, optužen za iznudu, pranje novca, lihvarenje, zloporabu opojne droge i nedopušteno držanje oružja,
Pogledaj originalni članak

Na riječkom Općinskom sudu danas je, zbog kaznenog djela protiv pravosuđa – sprečavanja dokazivanja, započeo postupak protiv Janusza Dervishija, Živka Letića i riječkog odvjetnika Velimira Došena.

Kazneni postupak izdvojen je iz velike optužnice kojom je Dervishi, zajedno s “ekipom” partnera, optužen za iznudu, pranje novca, lihvarenje, zloporabu opojne droge i nedopušteno držanje oružja, zbog čega je nepravomoćno osuđen na godinu i deset mjeseci zatvora.

U ovom pak slučaju (skraćeni postupak s unaprijed predloženim kaznama) tužiteljstvo trojac tereti da su svjedoka Igora Broznića navodili na davanje lažnog iskaza u istrazi koja se u kolovozu 2006. vodila protiv Roberta Filipovića (branio ga je Došen) zbog propucavanja Broznićeva porschea na rivi.

Tisuću eura za servis
Broznić je, navodno, trebao promijeniti iskaz pred istražnim sucem, a da bi to učinio, Dervishi ga je u lokalu “2 Lava” podmitio s tisuću eura “za popravak auta”, a ostatak je trebao uslijediti. Odvjetnik Došen je, prema navodima tužitelja, Brozniću dao detaljne upute o iskazu na sudu.

Bez glavnog svjedoka

Kako se svjedok – Igor Broznić, na današnjoj raspravi nije pojavio, trojac je pred sutkinjom Gordanom Denona-Kusijanović iznio obranu.

Dok se Letić, koji je bio uz Dervishija pri “činu podmićivanja”, branio šutnjom, sam Dervishi izjavio je kako je Broznića upoznao taj dan preko Letića i dao mu novac samo za popravak auta, napomenuvši mu da je bitno da dođe svjedočiti i nikad ga više nije kontaktirao.

Muškarci su, po izlasku iz “2 Lava”, u susjednom “Gallu”, čiji je vlasnik Dervishi, susreli odvjetnika Došena, potvrdio je, no on nije znao ništa o upravo obavljenoj transakciji.

Došen, koji je u to vrijeme Dervishija branio u dva predmeta, u svojoj je obrani kategorički porekao da je počinio djelo za koje ga se optužuje. – Svjedoka sam zamolio da se odazove pozivu suda i da iskaz, nastojeći ostvariti uvjete za ukidanje Filipovićeva pritvora, tvrdi.

Obrana je predložila da se na raspravi u studenom prikaže izvadak iz kaznene evidencije Općinskog suda u Opatiji u kojem su podaci o Broznićevom kažnjavanju (za prijevaru), ne bi li se ustvrdila vjerodostojnost glavnog svjedoka.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.