STOP

"Dečki, ne znate što radite, nešto slično radio je i Martić '91."

Foto: 'Hrvoje Jelavic/PIXSELL'
"Dečki, ne znate što radite, nešto slično radio je i Martić '91."
30.03.2010.
u 17:30
Četvorica u crno odjevenih zaštitara iz zadarske tvrtke prepriječila su put i onemogućila Petrinu u naumu da uđe u vijećnicu.
Pogledaj originalni članak

– Dečki, ne znate što radite. Nešto slično radio je i Martić devedeset i prve. Pustite me da prođem! Tko ste vi? Tko vas je tu postavio? – govorio je Stipe Petrina, načelnik općine Primošten, jučer u predvorju sjedišta kninske gradske uprave, kad su mu put prema kninskoj vijećnici prepriječila četvorica u crno odjevenih zaštitara jedne zadarske zaštitarske tvrtke.

Bila je to incidentna scena, koja se nije razlikovala od sličnih događaja uoči mnogih dosadašnjih sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije, no s tom razlikom da se ovaj put iznimno održala u kninskoj vijećnici, a ne u Šibeniku.

– Ne mogu vas pustiti... Ne mogu vas pustiti – ponavljao je zaštitar, nakon čega je Petrina, koji smatra da ima pravo biti na skupštini, odustao od nauma i izišao iz zgrade kako bi propustio vijećnike koji zbog meteža na ulazu nisu mogli ući u vijećnicu. Potom je sjednica počela, a oporbeni su vijećnici upozorili kako postoji mogućnost da odluke donesene na njoj ne budu zakonite s obzirom na to da nije sazvana u propisanom roku od tri mjeseca.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.