DEAR pristup

Globalni problemi mogu se rješavati i na lokalnoj razini

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Globalni problemi mogu se rješavati i na lokalnoj razini
30.03.2016.
u 14:53
Želimo im pomoći da shvate svoju ulogu i odgovornost unutar takvog globaliziranog društva, pojasnila je voditeljica projekta Vlatka Šelimber
Pogledaj originalni članak

Možemo li kao građani utjecati na globalne procese interkulturalnosti, tolerancije, migracija ili očuvanja okoliša te kako izraditi projekt temeljen na DEAR pristupu? To su neka od pitanja na koja su odgovore doznali sudionici radionice, 25 predstavnika jedinica lokalne samouprave i udruga civilnog društva, koju je danas u Slavonskom Brodu organizirala Hrvatska zajednica županija u sklopu velikog europskog projekta Ladder. Slogan radionice je "Misli globalno - djeluj lokalno".

- Cilj DEAR pristupa je osvijestiti građane kako se na globalne probleme može utjecati i djelovanjem na lokalnoj razini. Želimo im pomoći da shvate svoju ulogu i odgovornost unutar takvog globaliziranog društva - pojasnila je voditeljica projekta Vlatka Šelimber. Sudionici radionice imali su priliku upoznati se s DEAR metodologijom i njezinim ključnim elementima, kao i s primjerima dobre prakse te steći znanja potrebna za kreiranje vlastitih projekata.

>> Brođani dobili punionicu električnih automobila

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.