NA LETU U ZADAR

Dash usmjeren u Zagreb zbog teškoća s podvozjem

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Dash usmjeren u Zagreb zbog teškoća s podvozjem
26.10.2018.
u 18:13
Zrakoplov je, napominju u CA, preusmjeren u Zagreb jer se ondje nalazi tehničko središte tvrtke u kojem se u najkraćem mogućem roku može obaviti sigurnosni pregled i otkloniti tehnička smetnja
Pogledaj originalni članak

Zrakoplov Dash 8-Q400 Croatia Airlinesa na letu Pula – Zadar – Zagreb zbog teškoća s izvlačenjem prednjeg podvozja na dionici leta prema Zadru preusmjeren je u Zagreb. U Croatia Airlinesu kažu da je uspješno primijenjena alternativna procedura izvlačenja prednjeg podvozja te da je zrakoplov potpuno sigurno sletio u Zagreb.

Objašnjavaju i da alternativno izvlačenje prednjeg podvozja podrazumijeva strogu primjenu operativne procedure proizvođača zrakoplova, odnosno odvlačenje zrakoplova s uzletno-sletne staze pomoću vozila za vuču, što je i učinjeno u Zračnoj luci Franjo Tuđman. Zrakoplov je, napominju u CA, preusmjeren u Zagreb jer se ondje nalazi tehničko središte tvrtke u kojem se u najkraćem mogućem roku može obaviti sigurnosni pregled i otkloniti tehnička smetnja, što kompaniji omogućava da zrakoplov što prije vrati u operativno korištenje.

U CA kažu da bi eventualno slijetanje u Zadar prouzročilo dugotrajno izbivanje zrakoplova iz flote te još veće poremećaje u dnevnom prometu i kašnjenje mnogo većeg broja putnika. Putnici koji su trebali letjeti iz Zadra u Zagreb do krajnjeg su odredišta prevezeni autobusom.

Pogledajte ovo 'luđačko' slijetanje zrakoplova. Umijeće ili nepromišljenost? 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

UJ
ujo41
18:52 26.10.2018.

znači da hidraulika nije spustila kotače pa su piloti morali ručnim pumpanjem to napraviti rutina svakako jer na daševima se to dešava svako malo

SW
swisschocolat
18:44 26.10.2018.

I ja bi volio znati??!!!!

Avatar Vaclav007
Vaclav007
19:46 26.10.2018.

Smeće od zrakoplova koje je jako teško izbjeći ako se putuje u Hrvatsku i po Hrvatskoj. Nažalost osim Croatie koristi ga i Austrian na liniji za Zagreb, a nekada je to činila i Lufthansina podružnica Augsburg Airways koja na svu sreću više ni postoji kao ni njeni Dashevi. Croatia je davno trebala shvatiti daje kupila smeće koje putnici iskonski mrze zbog čega oni koji su u mogućnosti tu tvrtku izbjegavaju.