Nesretni slučaj

Darivanjem organa mladog Zadranina spasit će šest života

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Darivanjem organa mladog Zadranina spasit će šest života
16.10.2018.
u 06:00
Obitelj mladog Zadranina Henika Mohotija odlučila je, nakon što je preminuo prije tri dana, darovati njegove organe
Pogledaj originalni članak

Obitelj mladog Zadranina Henika Mohotija (28) odlučila je, nakon što je preminuo prije tri dana, darovati njegove organe. Humanim činom obitelji, odnosno odlukom o darivanju organa bit će spašeno možda i šest života. Henik Mohati se, podsjetimo, nakon večernjeg izlaska prije deset dana nije vratio u stan u zadarskom naselju Bili brig i bio mu je ugašen mobitel. Gotovo 20 sati nakon što je krenuo kući pronađen je u zgradi na dnu stubišta s teškom ozljedom glave.

Nakon što je pronađen, Zadranin je hitno prevezen u zadarsku bolnicu gdje su se liječnici danima borili za njegov život, no preminuo je u subotu.

Prema rezultatima završenog policijskog istraživanja i provedenom obdukcijom sumnja se da je 28-godišnjak na nezaštićenom stubištu stambene zgrade pao niz stubište, s visine oko 3 metra te teško ozlijedio glavu, a od posljedica teških ozljeda, naknadno i preminuo.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.