Fimi media na sudu

Dao HDZ-u za humanitarne svrhe 2 milijuna kuna!

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Dao HDZ-u za humanitarne svrhe 2 milijuna kuna!
10.12.2012.
u 16:18
Ne znam jesam li član HDZ-a. Čitao sam u novinama kako oni u stranci kažu da me ne poznaju
Pogledaj originalni članak

Problemi s pamćenjem koji traju zadnjih 10, a možda i 20 godina. Tako je poduzetnik Miho Zrnić Marinović danas u sudnici zagrebačkog Županijskog suda pravdao svoje rupe u pamćenju nastale nakon što je zbog afere Fimi media svojevremeno ispitivan u USKOK-u.

Precizan iskaz

Jer dok je u USKOK-u vrlo precizno iskazivao kada i kako je poslovao s Fimi medijom, jučer se tih detalja nije mogao sjetiti. No ipak se sjetio da je njegovim poduzećima Fimi media isporučila predračune za neke događaje koje je trebala organizirati.

– Trebali su za nas organizirati domjenak, no događaj je odgođen pa domjenka nije bilo. Taj predračun koji su nam poslali platili smo, ali greškom. Tražili smo da nam vrate novac – objašnjavao je Zrnić Marinović.

Kao što se nije mogao sjetiti detalja poslovanja s Fimi medijom, Zrnić Marinović nije znao odgovoriti na pitanje je li član HDZ-a.

– Kako mislite da ne znate jeste li član HDZ-a? – zanimalo je sutkinju Ivanu Čalić.

– Pa, eto tako, ne znam – odgovorio je svjedok.

– A plaćate li im članarinu? – pitala je dalje sutkinja.

– Ne. Osim toga pročitao sam u novinama da ovi iz stranke kažu kako me ne poznaju pa to valjda znači da više nisam član – dodatno je objasnio svjedok.

No, ako se nije mogao sjetiti je li član stranke, zato se sjetio da je HDZ-u donirao u dva navrata po milijun kuna i to u vrijeme kada, kako je kazao, nije bio član stranke.

Predaja pred hotelom

– Žena i ja odlučili smo donirati HDZ u humanitarne svrhe – kazao je Zrnić Marinović. – U humanitarne svrhe? – s čuđenjem ga je upitala sutkinja.

– U to vrijeme imali smo puno upita za donacije, a kako je HDZ bio na vlasti, smatrali smo da oni znaju kome taj novac treba. Da je bila neka druga stranka, dali bismo i njima – objašnjavao je Zrnić Marinović.

Dodao je zatim da je oba puta novac dao u gotovini. Prvi put je novac odnio u središnjicu stranke, gdje ga je dočekao Mladen Barišić, dok je drugi put milijun kuna Barišiću i nekom čovjeku kojeg ne poznaje predao pred hotelom West in.

A kako je izgledao sponzoriranje HDZ-a, svjedočio je i Stjepan Mihaliček koji je kazao da su ga iz HDZ-a tražili da im plati domjenak od 100.000 kuna. Zauzvrat su mu kao obrtniku obećali da će dobiti posao na gradnji jednog trgovačkog centra. Novac im je, kazao je, dao, a obećani posao nije dobio.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

DU
Deleted user
17:51 10.12.2012.

e moji hdz-ovci za koga sam ja glasa...

JA
jah
19:25 10.12.2012.

donirao 2 milijuna kuna.. :D treba istražiti njihove poslove s državom. nitko ne poklanja toliko novca, ne u hrvatskoj. a HDZ treba istražiti da vide na koje su "dobrotvorne" svrhe to potrošili. ne može država zažmiriti na tolike novce koji se dijele ispod stola

MY
mycropht
17:01 10.12.2012.

Adeze je tih 2 milijuna kuna sigurno dao potrebitima.Ništa sporno.