Kolumna

Dalija Orešković se poskliznula. Upustila se u vrijeđanje na osobnoj razini

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Dalija Orešković se poskliznula. Upustila se u vrijeđanje na osobnoj razini
24.10.2018.
u 15:12
Politička scena sve više nameće jake pojedince, karizmatične osobe, ali i razne redikule
Pogledaj originalni članak

Kada je premijer Plenković u božićnom intervjuu ispraćao staru 2017. i najavljivao novu 2018. godinu, glavna je teza bila kako je to godina bez izbora i kako će u fokusu Vlade i vladajućeg HDZ-a biti reforme. Plenković tada nije ni slutio da će 2018. godina biti godina najvećih afera i za Vladu i za HDZ. Upravo s teretom afera Hotmail, SMS, Kum..., a ne velikih reformskih ostvarenja, HDZ izlazi na europske izbore u svibnju 2019. godine.

Prisutan je tu i jedan paradoks; Plenković i stranka koju vodi pod teretom su raznih afera, ali krhka saborska većina koja održava HDZ-ovu Vladu čini se nikad jačom, i to zbog niza razloga koji su već nebrojeno puta tumačeni. I tako destabiliziran HDZ, što unutarstranačkim bitkama što vanjskim udarima i aferama, opet paradoksalno, u boljoj je formi i bolje kotira od konkurentskih stranaka.

Europski izbori bit će prilika i novonastalim strankama i platformama da testiraju svoju snagu i imaju li uopće prođu kod birača. Zasad se kao novo lice nametnula Dalija Orešković, bivša šefica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koja se odlučila okušati i u politici, ali i sudac te borac za prava ovršenih Mislav Kolakušić.

Dalija Orešković, kameno-hladnog izraza lica u velikom intervjuu u Nedjeljom u dva, poskliznula se na pitanju o predsjednici RH. Umjesto da je uputila argumentiranu kritiku, pokazala je emotivnu povrijeđenost i upustila se u vrijeđanje na osobnoj razini. Ući u politički ring nije jednostavno, potrebno je iskustvo i odmjerenost, ali i stranačka infrastruktura. Dalija će to tek spoznati, dok stranački odmetnici poput Miranda Mrsića, Bojana Glavaševića, Vlahe Orepića... to itekako dobro znaju, samo se ufaju da i bez stranaka u koje su se razočarali mogu postići rezultate.

Politička scena sve više nameće i favorizira jake pojedince, karizmatične osobe, ljude s integritetom, ali nažalost i razne redikule. Europski izbori pokazat će propušta li izborni sustav kroz svoje sito i politički zanimljive pojedince ili će scenom i dalje vladati stranke kojima caruju klijentelizam i uhljebništvo. Možda se pokaže da su bolje pokvarene ali provjerene stranke nego nadobudni i neiskusni pojedinci...

Pogledajte video svađe Pernara i Plenkovića: Vi ste kralj štakora:

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 104

DI
dirižabl
15:19 24.10.2018.

Dalija je ispala sujetna ljubomorna rospija u rangu Jadranke Kosor

SZ
stela_zg
15:26 24.10.2018.

spominjanjem trepavica je dalija rekla sve o sebi a ništa o KGK. da je pametnija ne bi tako lako svima pokazala koliko je zla i sitničava, spremna na to da se spusti ispod svoje razine ne bi li ocrnila konkurenciju.

BE
Bel
15:24 24.10.2018.

Dalija ni za vrijeme obnasanja svoje nije mogla sakriti bas primitivnu ljubomoru prema Kolindi . Dalija je bahata, primitivna osoba. Osoba koja ne moze buzdati ljubmorn ispade ne moze donijeti ama bas nista dobro na politickoj sceni. Jednako kao i Kosorica.