Priznao poraz

Dačić: Ne treba očekivati vraćanje Kosova u ustavne okvire Srbije

Foto: AFP/Pixsell
Dačić: Ne treba očekivati vraćanje Kosova u ustavne okvire Srbije
04.12.2012.
u 12:32
– Mi nismo pobijedili u ratu 1999. jer, da smo pobijedili, ne bismo bili u ovoj situaciji – rekao je Dačić
Pogledaj originalni članak

Srpski premijer Ivica Dačić izjavio je danas da "nitko ne treba očekivati da će u razgovorima uvjeriti kosovskog premijera Hashima Thaçija da se Priština vrati u ustavne okvire Srbije", javljaju mediji u Srbiji uoči današnje nove runde dijaloga s kosovskim kolegom Hashimom Thaçijem u Bruxellesu pod okriljem visoke predstavnice EU Catherine Ashton.

– Kada utuvimo sebi u glavu da nam je nešto oteto i da gledamo spasiti što se spasiti može, dajte da pokušamo mirnim sredstvima, možda će nam bolje ići nego ratom. Oteto nećemo priznati, ali moramo živjeti u realnosti. Mi Kosovo imamo u Ustavu. Neka Ustavni sud vrati Kosovo u ustavne okvire. Je li to moguće? Nije – rekao je Dačić novinarima dodajući: "Dosta smo gubili u miru, hajde da sada dobivamo".

– Mi nismo pobijedili u ratu 1999. jer, da smo pobijedili, ne bismo bili u ovoj situaciji – rekao je Dačić podsjećajući da su se u povijesti vodile mnoge bitke, "a kada Srbija ponovno bude jaka, neće je svatko moći ponižavati".

>>Srbi opet blokiraju granične prijelaze prema Kosovu

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 104

TM
Tvrtko mali
13:08 04.12.2012.

Stipo odakli iz Albanije?UCK je Amerikancima bila samo maska,nisu se makli iz Albanije do kraja rata,nisu cak uspeli ni preci granicu kako treba

PI
PIDOČA
13:08 04.12.2012.

a,e... istina i pravda je ,...ponižavanje, kaže dačić, hm

Avatar My Style
My Style
13:08 04.12.2012.

Stipo Li Koja dva tenka ?? Smeli su samo avionima sa visine od 15km ! I skinuli smo im "nevidljivog"...To ne mogu da prezale :P