Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radovi stali

Srbi opet blokiraju granične prijelaze prema Kosovu

kosovo
Reuters/Pixsell
04.12.2012.
u 10:54

Ovdje ne želimo kosovsku carinu. Ne želimo albanske institucije i ne želimo kosovsku policiju. Mi ne prihvaćamo carinu ni bilo kakvu granicu na području između Kosova i centralne Srbije

Srbi na sjeveru Kosova opet blokiraju granične prijelaze i priječe provedbu dogovora o zajedničkom nadzoru graničnih prijelaza što su ga potpisali Beograd i Priština u Bruxellesu i čija bi primjena trebala početi 10. prosinca.

Već se nekoliko dana grade objekti na prijelazu Jarinje, ali radovi su jutros prekinuti jer je veća skupina Srba sa sjevera Kosova jutros oko 5 sati blokirala prijelaz, a priključili su im se i drugi građani nakon što se u 7.30 sati u Kosovskoj Mitrovici oglasila sirena.

Načelnik školske uprave u Kosovskoj Mitrovici Predrag Stojčetović rekao je Tanjugu da "nastava nije prekinuta, ali su u osnovnim i srednjim školama zbog okupljanja na Jarinju školski satovi skraćeni na pola sata".

– Nemamo nikakve specijalne planove, ovdje smo se okupili, tu ćemo ostati do daljnjeg. Ovdje ne želimo kosovsku carinu. Ne želimo albanske institucije i ne želimo kosovsku policiju. Mi ne prihvaćamo carinu ni bilo kakvu granicu na području između Kosova i centralne Srbije – rekao je Slavko Stevanović, jedan od organizatora prosvjeda.

Reporteri s mjesta događaja javljaju da je "situacija potpuno mirna, a stigao im je i kamion s drvima za ogrjev jer je vani jako hladno".

>>Europski parlament od Srbije traži ukidanje institucija u Kosovu

Ključne riječi

Komentara 16

FE
fellix1601
11:46 04.12.2012.

Neznam što je tu sporno. Nato može preusmjeriti par aviončića nad svrbiju , i neka bace dvadesetak bombica , i svrbi više neće govoriti ne !!!!!!

PP
Peter Petrovic
11:50 04.12.2012.

srbi izgubili kosovo mi izgubili cjelu hrvatsku ,ali sljepe kokosi to ne vide.i u koja g...a smo. ali vazno je se brinuti o srbima i srbiji.primjetit cemo kad g...o nam dode do ociju,sad nam je do grlo.

OB
-obrisani-
11:23 04.12.2012.

Mi ne prihvaćamo carinu ni bilo kakvu granicu ********* ne prihvaćaju carinu i granicu a Nato poklone DA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije