GLAS ZA ŠKORU

Brkić prokomentirao potez Culeja: On je možda razočaran nekim stvarima

Foto: Boris Ščitar/Večernji list
Milijan Brkić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
Milijan Brkić
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Milijan Brkić među ljudima je koji se spominju kao bivši članovi WhatsApp grupe nazvane “Uskoci i hajduci”, jednako kao i Mario Kapulica
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Andrej Plenković i Milijan Brkić
20.12.2019.
u 21:41
Nije se složio s pitanjem kako to da je njegov stranački kolega Stevo Culej javno okrenuo leđa aktualnoj predsjednici i HDZ-ovoj kandidatkinji.
Pogledaj originalni članak

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić poručio je u petak kako "itekako" sudjeluje u kampanji HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović, no rekao je i da razumije svog stranačkog kolegu i suborca Stevu Culeja koji je javno podržao Miroslava Škoru, jer je "možda razočaran nekim stvarima".

"Svaka utakmica ima određene igrače i uloge tih igrača. Ja sam prije pet godina bio glavni tajnik stranke, a kampanju je vodio Miro Kovač. Tada sam imao operativnu ulogu, a sada odrađujem neke druge stvari unutar stranke što se tiče kampanje", opovrgnuo je Brkić za Dnevniku Nove TV navode da je 'nevidljiv u kampanji'.

Nije, tvrdi, nigdje nestao. "Itekako sam tu, itekako radim i itekako sam u kampanji. Ne morate uvijek biti glavni, ne morate uvijek biti šef da biste bili bitni u određenom sustavu", poručio je zamjenik predsjednika HDZ-a.

Nije se složio s pitanjem kako to da je njegov stranački kolega Stevo Culej javno okrenuo leđa aktualnoj predsjednici i HDZ-ovoj kandidatkinji.

"Ne bih ja to tako rekao. Stevo Culej je moj prijatelj, ratni suborac. Stevo Culej je izgubio brata u Borovom Selu 1991. On je možda razočaran nekim stvarima kao što svi imamo pravi biti razočarani", rekao je Brkić. 

Istaknuo je i kako treba "sve razočarane članove HDZ-a vratiti nazad u HDZ". Mnogi su, kaže, razočarani iz ovih ili onih razloga. "Možda za to imaju ili nemaju razloga", rekao je.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Grabar-Kitarović, Milanović, Škoro
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Mislav Kolakušić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Mislav Kolakušić
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Zoran Milanović
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Zoran Milanović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Miroslav Škoro
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Miroslav Škoro
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Završni predizborni skup Grabar-Kitarović
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Završni predizborni skup Grabar-Kitarović

Složio se ipak kako bi bilo logično da je Culej podržao Kolindu Grabar Kitarović, a ne Miroslava Škoru no i dodao kako "na žalost to nije".

"Što se tiče odnosa stranka-Stevo Culej, to će se riješiti unutar stranke jer stvari koje su stranačke rješavamo u krugu političke obitelji", pojasnio je Brkić.

O unutarstranačkim izborima: Što je političar bez ambicija

Osvrnuo se i na unutarstranačke izbore koji bi se, prema stranačkom Statutu, trebali održati u proljeće. U tom smislu je rekao kako će sve biti "odrađeno prema procedurama"."HDZ je demokratska stranka, svaki se član može kandidirati i svatko ima pravo izraziti tu ambiciju. Ja se samo nadam da će svi koji budu imali ambicije to izraziti u pravo vrijeme i na pravi način", poručio je.

Što se njega osobno tiče, kaže, on se dosad kandidirao za određene funkcije i na svim tim kandidaturama prošao. "To znači da sam realan političar", ustvrdio je zamjenik predsjednika HDZ-a.

Parafrazirajući uzrečicu 'Što je muškarac bez brkova' Brkić se zapitao 'Što je političar bez ambicije. "I ja ću se kandidirati ali itekako ću procijeniti i biti realan u datom trenutku na koju funkciju i na koju poziciju", poručio je neodređeno.

Na komentar kako aktualnom predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću on nije 'prvi izbor' Brkić je uzvratio: "To je njegov izbor, on je izbornik i bira svoje suradnike, a ja sam zamjenik predsjednika izabran na Saboru stranke i obnašam funkcije koje mi  je statut predvidio i koje mi predsjednik da odrađujem".

>> Pogledajte video: Predsjednički izbori - Iva Puljić-Šego i Davor Ivanković: 'Ako se HDZ-ova mašinerija pokrene, Grabar-Kitarović će dobiti više glasova'

ŽESTOKA BORBA IZNAD CRNOG MORA

VIDEO Ukrajina naoružala svoje dronove pa ušla u bitku s ruskim helikopterom: 'Mnogi su mislili da je ovo nemoguće'

Na snimci se vidi ukrajinski dron kako spretno manevrira kako bi izbjegao napade ruskog jurišnog helikoptera. Ipak, naposljetku, dron usporava i zaustavlja se prije nego što ga zahvati nova paljba. Zapali se, a zatim eksplodira. Ovaj prizor označava prvi put da je primijećena ukrajinska pomorska bespilotna letjelica naoružana protuzračnim projektilom, što je znak brze evolucije u strategiji obrane Ukrajine.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

SR
sramitese
21:58 20.12.2019.

brkiceva izjava ..vratimo hdz narodu..je izjava ove predsjednicke kampanje..znaci..nesto sta su oni ili netko drugi otudjili ili ukrali..sad bi vratili nazad narodu..ha..ha..e ne ide..to tek tako..narod pamti i vraca..a tim sta bi vratili otudjeni hdz.. misto je u zatvoru ili sibiru..

IL
ilustrator
22:59 20.12.2019.

do jučer mu radili o glavi,.samo što im ode nepiše! mislim da se ponekad treba opredjelit bez obzira na posljedice...

I1
ing-12345
06:48 21.12.2019.

obični HDZ-ovici misle da je Brkić je moralna nula .