u svojim objektima

Crveni križ organizirao besplatno ljetovanje za stotine djece iz poplavljenih područja

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Crveni križ organizirao besplatno ljetovanje za stotine djece iz poplavljenih područja
30.07.2014.
u 12:54
Samo u Puli je tjedan dana boravilo 126 učenika osnovne i srednje škole iz Gunje kao i 80 djece iz Prijedora u Bosni i Hercegovini
Pogledaj originalni članak

Osim novčane i materijalne pomoći koju Hrvatski Crveni križ osigurava za osobe pogođene poplavama u svibnju ove godine, društva Crvenog križa su u svojim objektima u gradovima na obali, u suradnji s lokalnim zajednicama i Hrvatskim Crvenim križem, organizirala besplatna ljetovanja za djecu iz poplavljenih područja.

U Puli je tjedan dana organiziranog odmora provelo 126 učenika osnovne i srednje škole iz Gunje kao i 80 djece iz Prijedora u Bosni i Hercegovini, priopćio je Crveni križ.

Ljetovanje za djecu s poplavljenih područja Slavonije i Bosne i Hercegovine organizirali su Učenički dom Pula i Gradsko društvo Crvenog križa Pula u suradnji s Gradom Pula i Istarskom županijom. Na Fratarskom otoku kraj Pule, u organizaciji udruge “Pokloni mi budućnost” gdje su bila smještena djeca s poplavljenih područja Slavonije (60-tak djece), volonteri i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Pula organizirali su radionice te uz pomoć grada Pule dijelili međuobroke.

U odmaralištu Gradskog društva Crvenog križa Solin ugošćeno je 92 djece s poplavljenih područja iz Rajevog Sela, Gunje, Posavskih Podgajaca, Drenovaca, Račinovaca, Komletinaca, Županje i Otoka. Boravak djece omogućili su Splitsko-dalmatinska županija, Grad Split i Gradsko društvo Crvenog križa Solin. U Centru za edukaciju, odmor i rekreaciju Gradskog društva Crvenog križa Zaprešić u Selcu je boravilo 40 učenika osnovnih škola iz Gradišta i Cerne te škole Antuna i Stjepana Radića iz Gunje.

U suradnji sa Savezom izviđača Zagreb Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb organiziralo je kampove za 100 djece na sedam lokacija uz rijeke Mrežnicu, Koranu i Kupu te u Jablancu i Pakoštanima. Crveni križ sudjeluje u donaciji prehrane, vode i higijenskih potrepština za potrebe održavanja kampova. U  organizaciji Hrvatskog Crvenog križa i Gradskog društva Crvenog križa Pakrac u odmaralištu na Viru krajem kolovoza i početkom rujna boravit će 34 djece s posebnim potrebama - članovi Udruge “Zvjezdice” iz Gunje.

Na zamolbu Društva "Naša djeca" iz Virja, Hrvatski Crveni križ omogućio je u Selcu sedmodnevni boravak petero djece iz područja pogođenog poplavama. Gradsko društvo Crvenog križa Osijek u suradnji s Upravnim odjelom za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Osijeka organiziralo je odlazak 21 djeteta iz Gunje,  Drenovaca i Soljana na desetodnevni odmor i oporavak u Dječje odmaralište u Splitu. Financijska sredstva za boravak djece u Splitu osigurao je Grad Osijek, a  djeca su upućena prema preporuci Centra za socijalnu skrb Osijek.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar abakus
abakus
15:08 30.07.2014.

Ne treba djecu dijeliti na onu s ove i onu s one strane granice, ali volio bih ipak da se muslimani iz BiH (popularno zvani "Bošnjaci") ovakve pomoći ipak sjete dok gaze Hrvate iz te države i dok ih nastoje svim silama natjerati na odlazak iz nje kako bi mogli konačno osnovati svoju džamahiriju. Kad se samo sjetim koliko smo im pomagali za vrijeme Domovinskog rata, a vratili su nam tako da se toga i danas stidim umjesto njih.