Penava o aferi s imovinom

'Crvena krpa sam Plenkoviću. Iza svega stoje sigurnosne službe i središnjica HDZ-a'

Foto: Branimir Bradarić
Ivan Penava
Foto: Branimir Bradarić
Ivan Penava
Foto: Branimir Bradarić
Ivan Penava
04.03.2021.
u 13:47
Rekao je i kako se protiv njega vodi medijska haranga i linč te da je to vidljivo i samim građanima koji mu zadnjih dana šalju brojne poruke podrške
Pogledaj originalni članak

Poslije nekoliko novinskih tekstova o njegovoj imovini, objavljenih tijekom proteklih desetak dana, danas je ispred svoje obiteljske kuće konferenciju za novinare održao  gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. U gotovo 45 minuta Penava je pojasnio kako je njegova obitelj kupila zemljište i kuću na Visu, zemljište na trasi obilaznice i u ulici Čvorkovac kao i stan u gradskoj četvrti Borovo naselje. Govoreći o novinskim tekstovima kazao je kako iza toga stoje sigurnosne službe i središnjica HDZ-a kojoj je on postao svojevrsna „crvena krpa“   

- Politika ne preže ni od čega tako da je Zagreb izravno upetljan u izbore u Vukovaru. Na izbore u Vukovar HDZ je poslao kandidata iz Zagreba ali napravili su i još neke prljave rabote kako bi dobili te informacije o kojima ću javnost izvijestiti idući tjedan. Imam informacije o mobilizaciji unutar sigurnosnog aparata ove države koji rade na izvlačenju ovakvih informacija. Nemam dokaze za to, ali dinamika je jasna - rekao je Penava.

Istakao je kako niti ovaj put ne bi reagirao, kako nije niti u ranijim sličnim slučajevima, ali da je bio primoran kada mu je napadnuta obitelj. Poručio je vladajućima kako se na izborima za gradonačelnika kandidirao on, Ivan Penava, a ne članovi njegove obitelji. Kazao je i kako unatoč svim naporima nisu uspjeli pronaći ništa protiv njega kako bi bio uključen DORH ili USKOK.

- Oni protiv mene nemaju ništa u smislu kaznenog progona iako su se jako uprli da nešto nađu. Crvena sam krpa Andreju Plenkoviću i jasno je kao dan da iza ovoga stoji središnjica. U sedam godina rada moji rezultati su vidljivi na svakom koraku. Trudio sam se raditi najbolje što mogu iako je svakako bilo i grešaka u tome poslu i biti će ih i ubuduće - rekao je Penava.

Istakao je i kako se protiv njega vodi medijska haranga i linč te da je to vidljivo i samim građanima koji mu zadnjih dana šalju brojne poruke podrške.  

Podsjetio je i kako njegova supruga, sa višom stručnom spremom, već godinama radi u tvornici Borove te da je i ona, zajedno s ostalima, išla na minimalac. Kazao je i kako je njegov sin dobio gradsku studentsku stipendiju, kao i svi drugi redoviti studenti iz Vukovara, ali da je on utjecao na to da povuče svoj zahtjev.

- Nije mu bilo pravo ali sam insistirao na tome jer nisam želio da me se proziva. Nisam niti suprugu pogurao na neko bolje radno mjesto kako su to uradili mnogi drugi kao i moji suparnici. Radi se o ljudima koji u gepecima voze milijune, a sada se mene proziva za nešto gdje nema nikakvog kaznenoga djela - rekao je Penava.

Sve što se događa oko i u vezi njega pojašnjava i s predizbornom anketama koje, kako je rekao, idu u njegovu korist. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

LL
lijepa_li si
21:11 04.03.2021.

da se htio okoristiti penava je mogao šutjeti o neprocesuiranju srpskih zločina i ostati u hdz i ostao bi pošteđen ovih smiješnih optužbi

KA
karlodrago
18:34 07.03.2021.

Gospodine Penava nikada ne ostavljaj svoju majku jer te ona rodila i odgojila a tako ti je i u politici okrenuo si leđa HDZ-u pa se sada koprcaj kao izgubljeni sin.Gotov si.

DU
Deleted user
14:31 04.03.2021.

Ovaj Penava se ponaša kao da nikada nije bio u HDZ-u! Znači živiš u Jugoslavenskom stanu i boriš se da to naslijeđe prijeđe tebi u ruke, nadalje kupio si srpsku kuću na Visu te na kraju kupio i zemljište od Srbina, čovjek bi rekao kada te gleda da mrziš Srbe a ti uporno ližeš sve gdje su srali! Volio bih i ja da mi podmetnu stan, kuću na moru i teren! Zapamti i Gabrijeli su Mercedesa podmetnuli!